Kristian Jensen på arbejde: DF'er kræver liste over vejnavne i Palæstina

Udenrigsminister Kristian Jensen kan godt vågne af feriedøsen og finde vejviseren over Palæstina frem

De yngste fuldmægtige i Udenrigsministeriet risikerer de kommende dage at komme på overarbejde med både vejkort og Google Earth. I hvert fald, hvis udenrigsminister Kristian Jensen (V) vælger at gå ind i DF-udenrigsordfører Søren Espersens spørgsmål om navngivningen af offentlige veje på Vestbredden i Palæstina.

Espersen har nemlig bedt udenrigsministeren opliste alle gader og pladser opkaldt efter selvmordsbombere i den omstridte landzone. Det fremgår af Folketingets hjemmeside:

'Ministeren bedes oplyse, hvor mange gader, veje og pladser på Vestbredden, der i løbet af årene 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014 er opkaldt efter palæstinensiske selvmordsterrorister – de såkaldte martyrer.'

Spørgsmålet vækker opsigt hos Socialdemokraternes udenrigsordfører Nick Hækkerup.

- Hvis politik handler om at se de store linjer og have overblik, så falder det der spørgsmål et godt stykke ved siden af, siger socialdemokraten til Ekstra Bladet.

- Selvmordsbombere er noget forfærdelig noget, som man på alle mulige måder skal tage afstand fra. Men der er så mange kæmpestore problemer med nød og elendighed og krige rundt omkring i verden, så det vigtigste er måske ikke ligefrem er vejnavngivningen på Vestbredden, lyder det fra Nick Hækkerup.

Rager ikke Hækkerup

Søren Espersen mener imidlertid, at spørgsmålet om gadenavnene på Vestbredden er yderst relevant - også for den danske udenrigsminister.

- Jeg synes, det er så forargeligt og vulgært. Jeg ved ikke, hvor mange det drejer sig om, men jeg har fået oplysninger om, at det er rigtig mange både pladser og gadenavne, man systematisk opkalder efter folk, der sprænger sig selv i luften og tager en masse civile med sig i døden, siger Søren Espersen til Ekstra Bladet.

- Det er dybt relevant, fordi Danmark i høj grad er med til at finansiere alt det her. Vi sender i millionvis af penge afsted til PA (Det palæstinensiske selvstyre red.), som så siger tak på den her måde. Så det har i høj grad noget med danske udgifter at gøre.

- Socialdemokraternes udenrigsordfører siger, at det her måske er på et detaljeniveau, som den danske udenrigsminister ikke skal tage sig af. Hvad siger du til det?

- Vi spørger om stort og småt. Vi spørger om bygninger i Peru og lossepladser i Grønland. Sådan er det. Det gør alle mine kolleger også i andre partier, og sådan skal det være.

- Men Nick Hækkerup siger, at der er så meget nød og elendighed i verden, at man måske ikke skal bruge udenrigsministerens tid på det her. Hvad mener du om det?

- Det rager da ikke ham. Hvad rager det Nick Hækkerup, hvad jeg spørger om? Det skal jeg nok selv finde ud af. Helt ærligt. Jeg synes, han skal passe sine egne affærer, siger Søren Espersen.

EU's udenrigschef: Palæstinensisk stat er endeligt mål

USA giver milliard til genopbygning af Gaza