Kristian Jensen roser oprørenes talsmand

Venstres næstformand roser manden, der gik først ud og kritiserede Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen

Meget er sket i partiet Venstre siden folketingsvalget. Få et overblik over det spegede forløb her. Redigering: Kristian Hansen

Nok får Venstres næstformand Kristian Jensen også prygl af de utilfredse Venstre-røster, men tilsyneladende ikke nok til, at han ikke kan rose.

Således får Jens Nicolai Vejlgaard, der tirsdag stod forrest med kritikken af Venstres formandsskab, rosende ord med på vejen af Kristian Jensen. Til Avisen Danmark siger han:

Jens Nicolai Vejlgaard, formand, Venstre i Region Midtjylland, roses af Kristian Jensen, eften han har opfordret Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen om at gå af. Arkivfoto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Jens Nicolai Vejlgaard, formand, Venstre i Region Midtjylland, roses af Kristian Jensen, eften han har opfordret Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen om at gå af. Arkivfoto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
 

- Jens Nicolai Vejlgaard er en bundreel mand, der ikke hæver stemmen, før det er nødvendigt, siger Kristian Jensen til avisen Danmark.

- Lad mig sige det sådan: Nogle snakker så meget, at man ikke lytter så meget til, hvad de siger. Så er der dem, der tager ordet sjældent, men hvor man til gengæld lytter. Jens Nicolai ligger i den sidste kategori.

Tirsdag sagde formanden for Venstre i Region Midtjylland Jens Nicolai Vejlgaard blandt andet til TV Midtvest, at man i regionen ønsker et nyt formandsskab:

- Vi synes, der skal ryddes op. Der har været alt for meget turbulens i Venstre, og hvis der skal ryddes op, så er det nu, vi skal have det gjort.

Kristian Jensen har imidlertid ingen kommentarer til indholdet af kritikken. Nemlig at han selv og Lars Løkke Rasmussen skal stoppe som henholdsvis næstformand og formand. Men han lytter tilsyneladende til kritikken. I hvert fald siger Kristian Jensen:

- (...) Det er noget, Jens Nicolai har overvejet nøje, fordi det gør Jens Nicolai, inden han tager ordet. Det er med til at give hans ord ekstra tyngde. Han er en rolig mand, man ikke skubber ud af kurs, og han er styret af sin kærlighed til Venstre.

Mens Venstres næstformand roser det kritiske bagland er meldingen helt anderledes fra Lars Løkke Rasmussen og hans folk.

Carsten Kissmeyer. Foto: Simon Fals Dansk politik Claus Hjorth vil have stoppet mobning af Løkke

Tirsdag aften tæskede Claus Hjort Frederiksen løs på kritikerne i og kaldte det for 'mobning' af Løkke, mens han onsdag mente, det var 'uværdigt' at gå ud med kravet om formandens afgang.

Løkke selv har afvist den enstemmige og opsigtsvækkende melding fra Midtjylland som 'et hjørne af partiet'.

148 kommentarer
Vis kommentarer