Kristian Jensen: Vores bomber skal bremse kalifatet

Den militære kamp mod IS bliver svær, men er afgørende for at slå ekstremisterne, siger udenrigsministeren.

Det er ingen let beslutning at sende danske soldater i krig, men det er en nødvendig beslutning. Der er momentum i kampen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak, og det er Danmarks ansvar at være med til at udnytte det momentum.

Sådan lyder det fra udenrigsminister Kristian Jensen (V) fra talerstolen i Folketinget.

Han forklarer, hvorfor regeringen vil udsende specialstyrker og kampfly til indsatsen mod Islamisk Stat senere i år. Et bredt flertal i Folketinget vil støtte dette bidrag.

- Takket være den globale koalitions indsats står vi i en situation, hvor Irak ikke er brudt sammen og hvor Isil (Islamisk Stat, red.) derimod er trængt tilbage.

- Og sådan er det, fordi Danmark med mere end 65 koalitionspartnere har taget ansvar. Det understreger, at Isil skal bekæmpes militært, siger Kristian Jensen.

Kampen bliver hverken simpel, let eller kortvarig, understreger ministeren.

- Vi skal indstille os på, at den tværtimod bliver lang og kompleks. Det er derfor, koalitionen har en bredspektret og flerårig strategi, siger han.

Kun Enhedslisten, SF og Alternativet er imod forslaget om, at Danmark skal bidrage med 400 mand, syv F-16-fly og et transportfly i kampen mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

44 kommentarer
Vis kommentarer