Kristian Thulesen Dahl afhørt af Bagmandspolitiet

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har for nyligt været afhørt af Bagmandspolitiet i sagen om misbrug af EU-midler, erfarer Ekstra Bladet

Kristian Thulesen Dahl blev i august spurgt, om Messerschmidt stadig kan være næstformand i DF med Meld- og Feld-sagen.
Følg Politik

Bagmandspolitiet har afhørt formanden for Dansk Folkeparti - Kristian Thulesen Dahl - i sagen om misbrug af EU-midler.

Det erfarer Ekstra Bladet.

Afhøringen af partiformanden fandt sted i 2021 og handlede blandt andet om aftaler mellem den europæiske partialliance Meld og Dansk Folkeparti i forbindelse med støtte til DF's sommergruppemøder i 2014 og 2015, erfarer Ekstra Bladet.

DF-formanden afviser at kommentere afhøringen, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde partiformanden svært ved at huske detaljer under afhøringen.

EU-bombe under Tulle: DF lavede falske hotel-kontrakter

Skaarup også afhørt
Gruppeformand Peter Skaarup (DF) har også - ifølge Ekstra Bladets oplysninger - for nyligt været afhørt af Søik, bedre kendt som Bagmandspolitiet.

Også her handlede det om EU-relevans på Dansk Folkepartis sommergruppemøder, som fik 200.000 kr. i støtte fra EU, erfarer Ekstra Bladet. Peter Skaarup har heller ikke ønsket at kommentere afhøringen.

DF-skandalen handler om, at tidligere medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt (DF) er anklaget for misbrug af EU-midler. Han er i dag medlem af Folketinget og næstformand i DF.

Messerschmidts skandalefond: Falsk regning på 465.625 kroner

14 afhøringer
Søik har indtil videre gennemført 14 afhøringer i Danmark og i udlandet. Det oplyser justitsminister Nick Hækkerup (S) på et samråd torsdag.

- Der er tale om en sag, der er under efterforskning af Søik. Så der er også nogle klare begrænsninger for, hvad jeg kan oplyse om sagen, siger justitsministeren.

- Søik har oplyst, at efterforskningen forventes at være afsluttet i første halvdel af 2021, fortæller Nick Hækkerup.

Overblik: Sådan endte Messerschmidt i fedtefadet

EU's antisvindelenhed Olaf har fældet dom over skandalerne i Morten Messerschmidts fonde Meld og Feld. Og det er en hård en af slagsen.

Ifølge Olaf har medlemmer af Meld og Feld direkte benyttet pengetankene til at 'opnå ulovlige gevinster til dem selv eller til andre til skade for Europa-Parlamentets økonomiske interesser'. Messerschmidt fungerede som præsident i Meld og Feld.

Sagen er nu overdraget til det danske bagmandspoliti, som nu skal vurdere, om der skal tages retslige skridt.

Det var Ekstra Bladet, som afslørede Messerschmidts EU-skandaler. Et efter et væltede skeletterne simpelthen ud af skabet.

Her kan du få et overblik over de centrale sager, der har fået DF-profilen i fedtefadet.

Disse afsløringer fik svindelmistanken til at eksplodere

 

DF's sommergruppemøder blev betalt af EU

DF-toppen på sejltur med Aventura på sommergruppemødets anden dag i august 2014. EU-kassen betaler, fordi Morten Messerschmidt har oplyst Europa-Parlamentet, at han holder en Meld-konference i Danmark præcis denne dag.

Læs mere her: Skandale-fond forvandler DF-toppens sommerophold til EU-konference

Foto: Facebook

 

Messerschmidts fond betalte privat kæresterejse for V-minister

Meld-formand, Morten Messerschmidt inviterede sin Venstre-ven og hans kæreste til Frankrig. Tidligere skatte- og forsvarsminister Peter Christensens rejse blev opført som et officielt arrangement i vennen Morten Messerschmidts skandalefond Meld.

Læs mere her: Ny afsløring: Messerschmidt inviterede Venstre-ven og hans kæreste til Frankrig

Foto: Jens Dresling/Anthon Unger

 

Gyldent håndtryk: Malkede skandalefonde for 3,2 millioner

Året hvor kassen blev tømt: Ansat i omstridte Meld og Feld fik ikke bare et gyldent håndtryk, men også 'bonuser' og ekstra 'honorarer' oven i sin i forvejen høje løn.

Læs mere her: Årsløn som en statsminister var ikke nok

Foto: Privat/Jens Dresling

 

Opfandt EU-konference i København

Messerschmidts fup-nummer: Selv ikke hovedtaleren - tidligere minister Ole Birk Olesen (LA) - vidste, at han talte på en 'Meld-konference'.

Læs mere her: Ole Birk havde aldrig hørt om Meld

Foto: Jens Dresling/Joachim Adrian/Rasmus Flindt Pedersen

 

Kuglepenne for en halv million er pist væk

Skandalefonden Meld har købt kuglepenne for en halv million kroner. Ingen har imidlertid set en eneste af de 70.000 skriveredskaber.

Minder om Farum: Kuglepenne for en halv million er pist væk

 

Messerschmidts kæmpe-ordre endte hos 'god ven'

Privat sangkammerat skulle lave reklamekampagne for 469.000 kroner bestilt og betalt af skandalefonden Meld.

K-politiker fik halv million i EU-penge med hjælp fra sangkammeraten Messerschmidt

Privatfoto

Messerschmidt meldt til politiet
Det var i august 2016, at Messerschmidt blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld - henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Meld & Feld

Den europæiske partialliance Meld og den tilhørende fond Feld blev i 2015 tvangsopløst på grund af misbrug af EU-midler.

Daværende EU-politiker Morten Messerschmidt (DF) var formand, og partifællen Anders Vistisen var kasserer i Meld.

Ifølge EU's antisvindelkontor har medlemmerne begået bedrag for at opnå uretmæssig vinding til skade for Europa-Parlamentets økonomiske interesser.

Det er Folketingets retsudvalg, som på vegne af løsgænger Jens Rohde har bedt justitsministeren give en status i sagen. Rohde er også tidligere europaparlamentariker. Han mener, at sagen burde være afsluttet allerede.

- Uanset hvad man mener om Meld og Feld, og hvad der er foregået, og uanset hvilket personligt politisk forhold man kunne have til Morten Messerschmidt, må retssikkerheden også gælde for Loke såvel som for Thor, siger Rohde.

- Jeg synes, der er rimelig grund til at sætte spørgsmålstegn ved, om det yder en person retssikkerhed, at en sag skal tage seks år, som tilfældet næsten er i skrivende stund, siger Jens Rohde.

En række partier har kritiseret den lange sagsbehandlingstid. Man kan 'ikke have en mand hængende i limbo i så lang tid,' har Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, eksempelvis udtalt.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind