Kunne du blive dansker, Inger? - Jeg deltager ikke i quizzer

Ekstra Bladet tester Inger Støjberg: Nægter at svare på spørgsmål fra omstridt indfødsretsprøve

- Jeg deltager ikke i quizzer, lød det fra Inger Støjberg da Ekstra Bladet udfordrede hende til en indfødsretsquiz.

Du skal kunne din Olsen-banden og have styr på både kongehuset og balletten Sylfiden, hvis du drømmer om at blive dansker.

Spørgsmålene i Udlændinge- og Integrationsministeriets indfødsretsprøve får igen kritik for at være for svære og samtidig ikke samfundsrelevante nok.

Samfund AL: Man skal ikke gøre sig fortjent til at være dansk

(Foto: Jens Dresling/Polfoto) Dansk politik S om indfødsretsprøve: Ikke en test om paratviden

Ekstra Bladet har besluttet at teste, om Inger Støjberg, der er ansvarlig for indfødsretsprøven som udlændinge- og integrationsminister, selv ville kunne bestå testen.

Dannebrog på en næsten skyfri dag (Foto: Carsten Snejbjerg) Samfund Kan du blive dansk? Her er den nye prøve

Ud fra de 148 siders pensum om alt fra grundloven til Grønland har redaktionen derfor stykket fem ekstra spørgsmål sammen, så Støjberg og andre politikere ikke bare kan trække på eventuel udenadslære fra de 40 spørgsmål i årets test.

Quiz-forbud

Udlændinge- og integrationsministeren er imidlertid slet ikke i test-humør, da Ekstra Bladet møder hende på Christiansborg før et samråd om tilbagesendelse af flygtninge og migranter til Tyrkiet.

- Jeg deltager ikke i quizzer, lyder den kontante afvisning fra Støjberg.

SE VIDEOEN MED INGER STØJBERG HEROVER.

Inger Støjberg oplyser, at hun heller ikke har taget årets rigtige test, der findes online på flere medier inkl. Ekstra Bladet. Ekstra Bladets test med fem spørgsmål ud fra samme pensum kan du prøve her:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

DF'er dumper

Det er dog lykkedes Ekstra Bladet at teste et medlem fra de partier, der sidste år besluttede, at den nye prøve skulle indeholde spørgsmål om danske samfundsforhold, dansk kultur, historie og aktuelle forhold.

Men der var desværre ikke meget at trække i klaphatten eller hejse Dannebrog for, da Dansk Folkepartis medlem af indfødsretsudvalget, Kenneth Kristensen Berth, skulle lyn-tjekke, om han ville kunne blive dansker.

DU KAN SE, HVORDAN  DET GIK HAM I VIDEOEN HERUNDER.

302 kommentarer
Vis kommentarer