Annonce:
Annonce:

Kylet ud for manipulation: Hyret af Bertel Haarder

Top-advokat blev fyret af advokatfirma, men udvalgt til prestigepost i Det Kongelige Teater

Annonce:
Følg Politik

Et medlem af kulturminister Bertel Haarders (V) nye bestyrelse på Det Kongelige Teater blev kort før udpegelsen tvunget ud af advokatfirmaet Bech-Bruun på grund af en sag om manipulation.

Topadvokaten Mette Klingsten var partner i advokatfirmaet, hvor hun ifølge den nuværende ledelse manipulerede tidspunkt og modtager i en omstridt mail, så hun ikke kom i fedtefadet, skriver Finans.

Den manipuleret mail blev sendt til modstanderen i en sag om millioner i et forsøg på sløre en tidligere banal fejl, hvorefter Mette Klingsten gav en sekretær skylden.

Ekstra Bladet har talt med vicedirektør i advokatfirmaet Bech-Bruun Christian Ejvin Andersen, som dog ikke ønsker at kommentere sagen yderligere. Han står dog ved sine udtalelser til Finans.

Annonce:

’Normalt kommenterer vi ikke sådanne sager, men når vi bliver forelagt usande påstande, vælger vi at gøre en undtagelse’, sagde Christian Ejvin Andersen til Finans.

Khader: Undersøg tv-serier på DR for politik

Sekretæren er fortsat ansat i advokatfirmaet, da hun ifølge vicedirektøren manipulerede mailen på ordre fra Mette Klingsten, hvilket Bech-Bruun angiveligt kan dokumentere. Det har dog ikke været muligt at se dokumentationen.

Blev flov
Mette Klingsten har i dag eget advokatfirma, men hun har ikke svaret på Ekstra Bladets henvendelser. Til Finans holder hun dog fast i, at det var sekretærens fejl.

- Jeg blev flov over sekretærens ekspeditionsfejl. Det forsøgte vi at rette op på på denne åndssvage måde, som har fået væmmelige konsekvenser for mig, sagde Mette Klingsten til Finans.

Manipulationen er næppe på kant med loven vurderer professor i strafferet Gorm Toftegaard Nielsen til Finans, men der kan være tale om brud på god advokatskik.

Haarder: Det koster ikke 100 millioner at flytte 13 job

Annonce:

Mette Klingsten fortalte angiveligt ikke noget om sagen til Kulturministeriet, men det er uvist, om Bertel Haarder kendte til manipulations-sagen, da han valgte Mette Klingsten til prestigeposten på Danmarks nationalscene i december sidste år.

Kulturministeriet oplyser dog, at Mette Klingsten er udpeget til Det Kongelige Teaters bestyrelse, fordi hun på baggrund af sit virke som formand for bestyrelsen for Copenhagen Phil har solid erfaring med ledelse på kulturområdet.

- Dertil kommer hendes kompetencer på det arbejdsretslige område, hvorfor hun forventes at kunne inspirere teatret i det kommende arbejde med at modernisere overenskomster.

Bertel: Uheldigt med politisk motiv bag 1864

En perfekt buket
- I forbindelse med udpegelsen er ministeren ikke blevet præsenteret for oplysninger, der kompromitterer disse kvaliteter, skriver Kulturministeriet til Ekstra Bladet i en mail.

Kulturministeren havde ellers været grundig i udvælgelsen af nye medlemmer til bestyrelsen på Det Kongelige Teater, lod han pressen forstå, da den nye bestyrelse blev udpeget.

Annonce:

- Jeg har været meget grundig i mit arbejde med den nye bestyrelse, og jeg synes, at jeg har fundet en perfekt buket, sagde Bertel Haarder til Ekstra Bladet,

Haarder slagtede den daværende bestyrelse uden dog at kunne forklare hvorfor. Han ville bare sætte sit eget hold.

Er Nikita Klæstrup public service?

Haarder sagde, at han ’i den grad stod på mål for den faglige kvalitet af bestyrelsen’. Om det også gælder efter beskyldninger om manipulation, er uvist, da kulturministeren ikke har yderligere kommentarer.

Khader: Det er Bertels problem
Da Bertel Haarder slagtede hele bestyrelsen på Det Kongelige Teater sidste år, rådførte han sig ikke med andre partier på Christiansborg om nye udpegelser.

Derfor sidder han nu selv med aben i forhold til Mette Klingsten, mener de konservatives kulturordfører, Naser Khader.

- Det er Bertel Haarders problem. Han fjernede den tidligere ledelse og fandt en ny uden at spørge os til råds, så det må han selv rode med, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

DR-skandale lurer: Gammel sang med i Melodi Grand Prix

Annonce:

Håber det ikke skader
På den modsatte fløj kender kulturordfører Mogens Jensen (S) ikke noget til sagen, men han håber dog, at Bertel ikke har udpeget nogen, som kan skade nationalscenen.

- Jeg går ud fra, at kulturministeren har tjekket, at der ikke er nogen, som har lig i lasten, der kan belaste arbejdet på Det Kongelige Teater og dermed belaste teatret, siger Mogens Jensen til Ekstra Bladet.

V-ministre om grænsekontrol: En sorgens dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: