LA er faldet til patten: Peger på Pia som Borgens formand

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll slår fast, at partiet støtter Pia Kjærsgaard som Folketingets formand

Her revser Søren Pape Liberal Alliance.

Krigen om posten som Folketingets formand nåede lige at blusse op, før Liberal Alliance faldt til patten.

Søren Espersen (foto: Peter Hove Olesen) Dansk politik Formandskrig på Borgen: Espersen i frontalangreb på LA

Nu slår politisk ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, fast over for Ekstra Bladet, at LA peger på Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard som den kommende formand på Borgen.

- Vi har lavet en aftale med de blå partier om, at Pia Kjærsgaard bliver formand for Folketinget. Og LA får formandsposten for Folketingets finansudvalg, siger han.

Dermed er det sikkert, at DF-dronningen får sin drømmepost, når afgørelsen falder på fredag.

Med støtten fra Liberal Alliance er der nemlig udsigt til, at et flertal i Folketinget bestående af de fire blå partier bakker op om den tidligere DF-formand.

Så sent som i går slog Simon Emil Ammitzbøll ellers fast, at LA ville kræve topskattelettelser for at pege på Pia Kjærsgaard. Men det krav blev hurtigt kategorisk afvist af Dansk Folkeparti.

Pia Kjærsgaard får landets næstfineste kontor. Godt eller skidt for Danmarks anseelse i udlandet? (Foto: Birger Storm) nationen 25756 læsere om formands-Pia: Vi er til grin i udlandet

Raptus
Nu siger Simon Emil Ammitzbøll til Ekstra Bladet, at han har trukket kravet tilbage.

- Der har været en del uro om den her post. Du har bl.a. sagt, at I ville have topskattelettelser for at pege på hende. Hvorfor har I opgivet det?

- Det er nok mig, som er kommet til at formulere mig lidt uklart, der har skabt den forståelse. Jeg mener, det interessante er, at vi bytter poster for poster, og politik for politik.

- Så det er en brøler fra din side, der gør, at DF har fået den opfattelse, at I ville have topskattelettelser for en politisk post?

- Det har været en raptus fra min side, erkender Simon Emil Ammitzbøll.

 

 

299 kommentarer
Vis kommentarer