LA: Forhandlingerne er gået i hårdknude

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen er 'faktorernes orden ligegyldig'. Nu siger Liberal Alliance, at samtidighed 'er afgørende'

Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Foto: Jens Dresling
Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Foto: Jens Dresling

Liberal Alliance melder nu åbent ud, at forhandlingerne om finanslov og skattereform er låst fast.

Det sker efter flere dages tavshed fra regeringspartiet, hvor højspændte forhandlinger mellem regeringen og DF er blevet mere og mere dramatiske.

- Jeg tror enhver kan se, at forhandlingerne er gået i hårdknude, men knuden er ikke større end den kan løses, hvis Dansk Folkeparti har politisk vilje til det, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

- Hvis DF vil, kan vi i løbet af kort tid lande en aftale om både finanslov, skat og udlændinge. Det er afgørende med samtidighed, hvis der skal være politisk indhold i skatteaftalen. Og vi lytter selvfølgelig til Dansk Folkepartis ønsker på udlændingeområdet, siger ministeren.

Løkke insisterer: Alt skal forhandles på en gang (Video: Mogens Flindt)

Onsdag insisterede statsminister Lars Løkke Rasmussen fortsat på, at forhandlingerne om en finanslov og en kæmpe skattereform skulle forhandles samtidig. Men ifølge ham var 'faktorernes orden ligegyldig' i forhold til, hvornår de enkelte aftaler kommer i mål.

Lars Løkke Rasmussen efter mødet i Statsministeriet sent onsdag aften. Foto: Jakob Jørgensen Dansk politik - 6. dec. 2017 - kl. 23:11 Løkke insisterer: Alt skal forhandles på en gang

Kristian Jensen. Foto: Ivan Boll Dansk politik - 6. dec. 2017 - kl. 15:10 Jensen med skjult DF-sviner midt under højspændte forhandlinger

Se også: Politisk krise: Regeringen afviser Tulles krav

Efter et møde sent onsdag aften i Statsministeriet fortsatte Løkke med at tale om, at nogle aftaler skulle på plads før andre:

- Nogle bolde er tættere på målstregen end andre. Men vi skal have dem over. Der er også mere tidspres på nogle end andre. Finansloven skal vi se at få færdig. Men vi har nogle dage endnu, lød det efter mødet i Statsministeriet fra Lars Løkke Rasmussen.

- Og derfor har vi aftalt. Eller rettere: Jeg har sagt, at det klogeste er, at vi nu bruger morgendagen i morgen på at sparke dem så langt op af banen som muligt. Det betyder, at vi i morgen i Finansministeriet fortsætter drøftelserne om finanslov og skatteaftalen. Og så vil jeg holde møder i Statsministeriet for at se, om vi kan lave et paradigmeskift for de personer, som er på midlertidigt ophold i Danmark, sagde Løkke om den låste situation.

 Hør Tulle udtale sig efter andet krisemøde her (Video: Mogens Flindt)

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen