Annonce:
Annonce:

LA-formand: Saudiarabiske fyrster bør stenes eller halshugges

- Jeg er kulturberigelsesordfører, siger lokal-formanden, som fastholder, at hans holdning tegner hele partiets

Se saudiaraberne nægte at trykke Marys hånd her (Foto: Tariq Khan)
Annonce:
Følg Politik

Det vækker harme i Danmark, at en stribe saudiarabere har nægtet at trykke kronprinsesse Marys hånd under et omstridt besøg i det kvindeundertrykkende land, hvor dødsstraf er hverdagskost.

Formand for Liberal Alliances formand i Bagsværd, Frank Dahlgaard, kræver på sin Twitter-profil nu, at der bliver slået hårdt ned:

'De naragtige saudiarabiske fyrster nægter at give hånd til vores kronprinsesse. De bør stenes eller halshugges', slår han fast.

- Det er rigtigt. Jeg har lige skrevet det, ja, ha ha, siger det tidligere medlem af Folketinget, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

- Hvorfor synes du det?

- Fordi, det er en dyb fornærmelse af Danmark og det danske kongehus, og vi bør lære af de fremmede, som beriger vores kultur. Og de bruger jo stening og halshugning, og så kan vi gøre det samme.

Arabere nægtede at give Mary hånd

Annonce:

Humor er ikke noget man bruger
- Mener du det alvorligt?

- Selvfølgelig gør jeg det. Jeg har nemlig også lært af de fremmede kulturer, at humor ikke er sådan noget, man bruger. Så jeg har afskrevet al min humor og er dybt seriøs.

Artiklen fortsætter under tweetet:

En anden variant af de nådesløse straffe, som bliver praktiseret i nogle islamiske lande, stening og piskning, bragte i denne weekend imamen Abu Bilal fra Grimhøj-moskeen i unåde.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, forklarer Abu Bilal blandt andet på optagelserne i en TV2-dokumentar, som har fået politikere til at rase landet rundt.

DF: Grimhøjmoskeen skal forbydes!

Den 70-årige cand.polit, journalist og forfatter holder dog fast i, at vi kan lære meget:

Annonce:

- Det der med at tro, at vores måde at have et samfund på, er det eneste rigtige... Vi kan lære rigtig meget af de fremmede. Og jeg hørte netop det i morges og synes, ja stening og halshugning, det er da en rigtig god ting, siger Frank Dahlgaard, mens hans hustru i baggrunden lyder som om hun græder eller ler.

Bomb mænd og drengebørn
- Er du stadig formand for Liberal Alliance i Bagsværd?

- Ja, det kan være, jeg ikke er det i morgen, men ja, jeg er formand for Liberal Alliance, og vi bør være åbne og have et åbent sind. Og jeg synes, man skal starte jagerne (jagerflyene, red.)  op på Skydstrup og Aalborg. I løbet af tre en halv time kan vi være over Riyadh og åbne for bombelemmene og give dem en tur der også.

- Fortrinsvis hvis man kan ramme mænd, og hvis man rammer børn, så skal det helst være drengebørn. Så tror jeg, vi løser nogle problemer. Resten kan man så stene.

Politiet går ind i sagen om Grimhøjmoskeen

Nu er min kone ved at falde om
- Så det er selvfølgelig ment i dyb alvor, tilføjer Dahlgaard, før han slår en latter op.

Annonce:

- Jeg går ud fra, at det er Liberal Alliances officielle politik, du giver udtryk for her?

- Naturligvis er det det. Jeg tegner partiets linje på det område. Jeg er partiets kulturberigelsesordfører. Nu er min kone ved at falde om, men... Jeg har sagt til hende, at jeg har ingen humor her.

- Ellers her i Danmark er det jo noget, man får invalidepension af.. Hvis man ikke har humor, så kan man sgu ligeså godt.. Men jeg har afskrevet humoren, og jeg har tillært mig fremmede skikke. Og det må vi se at gøre. Og nogen siger, at det er tilbage til Middelalderen, men jeg synes, det er fremtiden. Det er en god ting. Der må rulle nogle hoveder, så kan de jo mærke deres egen medicin.

Medie: Grimhøj-imam underviser muslimer om stening og pisk

Blodig fest
- Du bakker trods alt ikke så meget op om det, så du mener, det er det rigtige at gøre mod kvinder, der har været utro. Du mener, man skal gå efter mænd og drenge...

Annonce:

- Man skal gå efter mændene, for de er de mest mørkeagtige. De kan blive stenet. De går så meget ind for stening, så kan de prøve det selv. Vi prøver en variant. Så kan vi udvide repertoiret. De går efter de svage. Så vi kan måske blande kulturerne og få noget rigtig godt ud af det. En masse døde fyrster, der ligger der, og blod.. Det vil være en fest. Og så supplere med det danske flyvevåben. Det glæder jeg mig meget til. Ha ha ha.

Samfundsdebattør og forfatter Lisbeth Zornig har i Twitter-tråden allerede spurgt Frank Dahlgaard, om han er en af de nye imamer, mens Alex Vanopslagh, som er landsformand for Liberal Alliances Ungdom understreger, at 'Franks udtalelser står for egen regning'.

LA: Det er en joke
Selv om Frank Dahlgaard overfor Ekstra Bladet fnisende bedyrer, at han ikke laver sjov, forsøger Liberal Alliances Twitter-profil at berolige de eventuelt chokerede gemytter:

'Vi er ret sikre på, at det er en joke fra Franks side', lyder kommentaren i Twitter-tråden.

Frank Dahlgaard har selv aftjent sin værnepligt i Flyvevåbnet. I 1994 blev han valgt for Det Konservative Folkeparti, som dog smed ham ud i 1999. Før han meldte sig under Liberal Alliances faner, var han et smut forbi det daværende Kristeligt Folkeparti.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: