LA-formand stopper i protest mod Joachim B.

Formanden for Liberal Alliance i Esbjerg smækker med døren på grund af usandheder fra finansordfører Joachim B. Olsen og landsformand Leif Mikkelsen, skriver han i pressemeddelelse  (opdateret med 'Tusind Tak!' fra Joachim B. Olsen)

Joachim B. Olsen har talt usandt om regionsmedlem Marianne Mørk Mathiesen, skriver den nu tidligere formand for LA i Esbjerg. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Joachim B. Olsen har talt usandt om regionsmedlem Marianne Mørk Mathiesen, skriver den nu tidligere formand for LA i Esbjerg. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Endnu en lokal profil hos Liberal Alliance trækker sig og forlader partiet i protest mod partiledelsen på Christiansborg.

Formanden for LA i Esbjerg Kommune, Rene Christensen-Dokbua, smækker højlydt med døren, og det samme gør den tidligere formand, Carsten Grumsen, fremgår det af en pressemeddelelse.

De to er dels utilfredse med, at partiet fortsætter i regeringen trods de kuldsejlede skatteforhandlinger i blå blok, som har svækket LA's troværdighed.

Og dels med ikke nærmere definerede 'usande kommentarer', som LA's landsformand Leif Mikkelsen og finansordfører Joachim B. Olsen angiveligt har fremsat om regionsrådsmedlem i Syddanmark, Marianne Mørk Mathiesen.

Sidstnævnte meldte sig mandag ud af LA, fordi hun mener, at partiet har mistet troværdigheden.

- Jeg har stor respekt for Anders Samuelsen - men hans lederskab har ikke slået til. Havde han trukket sig, havde partiet måske kunne bevare sin troværdighed, lød det mandag fra Marianne Mørk Mathiesen, der var partiets eneste medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

'Som følge af den uændrede politiske situation, og ikke mindst usande kommentarer fremsat om Marianne, efter hendes udmeldelse, af bla.a. Leif Mikkelsen og JB Olsen har vi nu også valgt at trække os fra LA EK bestyrelsen, og melde os ud af Liberal Alliance', skriver Rene Christensen-Dokbua i pressemeddelelsen på Facebook.

Rene Christensen-Dokbuas exit kommer en lille uge efter, at to andre lokalformænd valgte at smække med døren i forbindelse med partiets krisemøde i Nyborg.

Joachim B. Olsen virker dog ikke synderligt berørt over kritikken fra den nu tidligere Esbjerg-formand. I en kommentar på Facebook under pressemeddelelsen skriver finansordføreren blot: 'Tusind Tak!'

 

 

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Rene Christensen-Dokbua. Blandt andet for at få uddybet bemærkningen om de 'usande kommentarer'.

Rene Christensen-Dokbua har meldt sig ud af LA.
Rene Christensen-Dokbua har meldt sig ud af LA.
 

 

LA mister vigtigt medlem: - Samuelsen skulle have trukket sig

Samuelsen i krisemøde: To LA-formænd trækker sig

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.