LA-leder begræder Simon Emil-farvel

Både Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund har på under en uge forladt Liberal Alliance

Arkivfoto: Jens Dresling
Arkivfoto: Jens Dresling

Partileder Alex Vanopslagh (LA) er ærgerlig over at skulle sige farvel til Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der tirsdag aften har meldt sig ud af det kriseramte parti efter en uenighed om den politiske kurs.

Det handler blandt andet om EU-politikken, og hvor liberalt partiet skal være. Men Vanopslagh kan nu ikke se de store uenigheder mellem ham selv og den tidligere minister og partiprofil.

- Jeg håbede, at han ville være med til at genrejse projektet, men jeg kan forstå, at de politiske uenigheder er for store, det har jeg personligt svært ved at se, siger Alex Vanopslagh ved et kort pressemøde på Christiansborg.

Ved folketingsvalget i juni gik partiet fra 13 mandater til 4, og partistifter, leder og daværende udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) opnåede ikke genvalg.

Det blev ikke Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der overtog lederposten, men Vanopslagh, der blev partiets nye leder.

Han erkender, at partiet er i krise.

- Den er blevet lidt dybere i dag, det ville være fjollet at påstå, at det kører på skinner. Men der er fire år til næste folketingsvalg, siger han.

For nylig meldte den tidligere toppolitiker Christina Egelund sig også ud af partiet, efter at hun ikke opnåede genvalg ved folketingsvalget i sommer.

Det vides endnu ikke, om Ammitzbøll-Bille vil være løsgænger og fortsætte i Folketinget, eller om han måske vil melde sig ind i eller starte et nyt parti.

Vanopslagh ved det heller ikke, siger han.

13 kommentarer
Vis kommentarer