LA-leder til Løkke og Tulle: I kommer til at bide til bolle

Stiller mere end 60 krav på video: Se hvad Anders Samuelsen forlanger gennemført for at støtte en borgerlig regering med LA's afgørende mandater

Sådan sagde Anders Samuelsen efter dronningerunden mandag.
Følg Politik

Venstre og Dansk Folkeparti kommer til at sluge Liberal Alliances krav om nedskæringer i den offentlige sektor, afskaffelse af topskatten og en halvering af selskabsskatten.

Alt sammen - og meget mere - vil ske inden for det næste år, hvis man ellers kan stole på, hvad den liberale leder Anders Samuelsens lovede sine fans før valget.

– Vi vil en gang for alle stoppe den evige vækst i det offentlige forbrug, og vi vil lægge en plan for en langsigtet slankekur i det offentlige. Æd den. Også Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. I kommer til at bide til bolle på det her, sagde Anders Samuelsen, da han i 2013 holdt oplæg for en flok unge liberale.

Her skulle han fortælle, hvordan Danmark ville se ud efter et år, hvis Liberal Alliance efter et valg sad på de afgørende borgerlige mandater - hvilket partiet altså gør nu.

Vi lader os ikke skræmme
– Jeg skal fortælle jer lidt om, hvad der vil ske, når LA har haft magten i Danmark i et år. Ikke fordi vi har sat os ind i nogle ministerbiler - fordi det lader vi de andre om. Men når vi har haft de afgørende mandater i et år – hvad er der så egentlig er sket? indledte han sin tale, som ligger på Youtube.

På under en halv time afgav Anders Samuelsen 60-70 løfter. En mindre del er siden blevet gennemført under Thorning-regeringen. Noget kan der let skabes enighed om i blå blok, men meget er helt uspiseligt for Dansk Folkeparti.

– Jeg ved godt, at det er let at lire paroler af. Det er sværere at være konkret. Men vi liberale lader os ikke skræmme af noget som helst, lød det selvsikkert fra Samuelsen.

– Når Liberal Alliance får de afgørende mandater, vil vi afskaffe topskatten, og vi vil sænke indkomstskatten til max. 40 procent.

– Vi vil halvere selskabsskatten. Vi vil forhøje beskæftigelsesfradraget markant, garanterede Samuelsen blandt andet.

Efterløn helt væk om et år
– Vi vil afskaffe efterlønnen helt. Vi vil afskaffe alt det unødvendige bureaukrati, når virksomheder skal bruge udenlandsk arbejdskraft, lød det, hvorefter han også lovede at sælge TV2, privatisere hele DONG og liberalisere lejeloven.

– Vi vil gøre hospitalerne til selvejende institutioner og sende samtlige sundhedsydelser i udbud. Vi vil indføre begrænset brugerbetaling som i Sverige og Norge, forklarede han og fortsatte hæsblæsende: – Ja, nu nærmer jeg mig afslutningen … på det første år.

På et spørgsmål fra forsamlingen om, hvordan det kunne gennemføres, når ’Thulesen Dahl er en større socialdemokrat end Helle Thorning’, svarede Samuelsen selvsikkert:

– For DF’s vælgere er udlændingepolitikken det afgørende - og så kan de stort set leve med alt andet, svarede Samuelsen. Han understregede, at det blot krævede, at LA ville få de afgørende mandater for en blå regering.

– Man styrer ikke landet fra bagsædet af en ministerbil. Man skal op ved rattet, og der kommer vi til at sidde. Hvis vi får de afgørende mandater, tør jeg godt at love, at en stor og vigtig del af det, jeg lige har remset op, vil blive gennemført, lød det fra Samuelsen.

I går afviste LA-lederen dog at kommentere de mange løfter. Det vil han først, når regeringsforhandlingerne mellem de borgerlige partier er afsluttet.

Det vist en ’Søren Pind’
DF’s leder Kristian Thulesen Dahl har siden valget i torsdags haft ret svært ved at lade være med at smile. Nærmest uanset hvad han bliver spurgt om.

Det ændrer sig ikke, da Ekstra Bladet beder om en kommentar til, hvad Anders Samuelsen før valget krævede for at lade sine afgørende mandater støtte en ny borgerlige regering.

– I nogle situationer har Søren Pind gjort noget, der har betydet, at man på Christiansborg kan finde på at sige; var det ikke en Søren Pind?

– Og jeg synes, at det her tangerer det lidt; er det ikke en Anders Samuelsen? Det er lidt det samme. Det kan sommetider blive lidt svulstigt, og lidt med de meget brede armbevægelser. Og det er vel det, som der har været tale om her, lyder det med et smil fra DF-lederen.

Politik er da spøjst: Synes DF og S burde danne regering

Ældre indvandrer stemte DF: Nu må du ikke skuffe mig, Tulle

Mandag fortalte Kristian Thulesen Dahl følgende til pressen:Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+