LA-medlem om jobpraktik i fem minutter: Det er helt gak

Folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) kalder sagen om den handicappede kvindes jobpraktik fuldstændig meningsløs og ydmygende 

Folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) efterlyser almindelig god opførsel og sund fornuft ovenpå historien om den handicappede kvinde, der blev sendt i jobpraktik i Næstved (Foto: Peter Hove Olesen)
Folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) efterlyser almindelig god opførsel og sund fornuft ovenpå historien om den handicappede kvinde, der blev sendt i jobpraktik i Næstved (Foto: Peter Hove Olesen)

Sociolog og medlem af folketinget for Liberal Alliance, Henrik Dahl, kalder beslutningen om at sende en handicappet kvinde i arbejdsprøve i fem minutter om ugen direkte meningsløs.

- Det er ren Ebberød Bank, fortæller Dahl.

I første omgang kommenterer han sagen i et opslag på sin twitter-profil, hvortil han knytter bemærkningen:

- Hvis du er sadist, bør du ikke kunne ansættes på et jobcenter.

Henrik Dahl hentyder således til historien fra Næstved, hvor en kommunal sagsbehandlers sendte en handicappet kvinde på arbejdsprøve i sammenlagt ti uger. Her skulle hun i fem minutter hver uge tælle varer på en hylde.

Kvinden var med sin rollator for svag til at komme frem og tilbage til arbejdspladsen og blev i stedet hentet af en taxa hver uge, som ventede udenfor til de fem minutters arbejde var overstået. 

Ifølge Sjællandske var kvinden end ikke i stand til at klare selve optællingsarbejdet, men fik hjælp til opgaven fra en anden ansat, da hun ikke kan bruge sin højre arm.

Fem minutters jobpraktik om ugen: Taxa ventede imens

Efterlyser konduite
Liberal Alliances Henrik Dahl er træt af at høre om mangel på almindelig god opførsel i det offentlige, og husker flere nylige eksempler på lignende situationer:

-  I gamle dage var der noget, der hed konduite. Hvis der ikke er plads til den slags i forvaltningen, så har vi et alvorligt problem. Jeg synes simpelthen denne slags sager er helt gak, siger han til Ekstra Bladet.

Henrik Dahl fortæller til Ekstra Bladet mandag, at det kan blive nødvendigt fra politikernes side at kigge på reglerne. Når det så er klaret, håber han, at almindelig konduite og omtanke findes ude i de enkelte kommuner også.

- Man må kunne forlange, at der er dygtige medarbejdere ude i kommunerne, som møder borgerne med et menneskeligt ansigt, og bruger indersiden af hovedet. Og som ved, at der er langt vigtigere ting at tage sig til, end at sende en kvinde som hende her ud i jobpraktik i ti uger, siger han.  

Mette Frederiksen (S) stod i sin tid som beskæftigelsesminister spidsen for en arbejdsmarkedsreform, hvor mantraet lød, at alle, som overhovedet kunne, skulle ud på arbejdsmarkedet. Mette Frederiksen har ikke haft lyst til at komme med en kommentar til sagen fra Næstved.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag