LA mister vigtigt medlem: - Samuelsen skulle have trukket sig

Marianne Mørk Mathiesen, der eneste medlem i Regionsrådet i Region Syddanmark, har mandag meldt sig ud af Liberal Alliance i protest mod partiets ledelse

Samuelsen efter skæbnemøde: Jeg bliver som partiets leder (Video: Ernst van Norde)

Endnu et vigtigt medlem af Liberal Alliance forlader partiet efter den seneste tids drama.

Denne gang er det partiets eneste medlem i regionsrådet, Marianne Mørk Mathiesen, der mandag morgen har meldt sig ud af partiet.

Det skriver TV2 Fyn.

- Det helt afgørende er, at vi fuldkommen har mistet vores troværdighed, siger Marianne Mørk Mathiesen om sin beslutning. Dråben var den sidste udmelding om, at vi igen opgav en sag, vi har stået stejlt på. Det var dråben; at vi endnu engang laver en kolbøtte og endnu engang efter en fejlslagen ledelsesvurdering, siger hun til TV2 Fyn og fortsætter:

Samuelsen efter krisemøde: Derfor bliver vi i regeringen

- Hvis man vil have politisk indflydelse, handler det basalt set om stemmer, og vi har bragt os i en situation, hvor vi er utroværdige - og det giver ikke stemmer.

Hun mener, at Anders Samuelsen burde have trukket sig som leder, da Lars Løkke sidste tirsdag meddelte, at de kravet om 'historiske skattelettelser ikke kunne indfries.

- Jeg har stor respekt for Anders Samuelsen - men hans lederskab har ikke slået til. Havde han trukket sig, havde partiet måske kunne bevare sin troværdighed, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Samuelsen i krisemøde: To LA-formænd trækker sig

Hård beslutning
Flere kredsformænd har efter julens drama forladt partiet i protest. I fredags var Anders Samuelsen til krisemødet i partiet, hvor han slog fast, at han blev som leder, ligesom at partiet blev i regeringen.

Men selvom Marianne Mørk Mathiesen har meldt sig ud, så fortæller hun, at beslutningen har været hård.

Hun fortæller, at hun fremover vil være løsgænger i regionsrådet i Region Syddanmark. Hun har ikke travlt med at finde et nyt parti.

Samuelsen erkender: Facebook-opslag kostede skattelettelser for milliarder