LA og K skubber boligydelse for at undgå panikløsning

Aftale om ny boligydelse skubbes til foråret. LA og K håber at få noget igen, lyder det fra partierne

Liberal Alliance er gået med til at skubbe spørgsmålet om den omstridte boligydelse til foråret til fordel for en diskussion om skattelettelser til pensionisterne.

Det fortæller partiets leder, Anders Samuelsen.

- Det var tydeligt, at der var opstået et stort problem for Venstre og Dansk Folkeparti, og så var vi villige til at leve med, at man kigger på det til foråret. I samme ombæring skal vi så kigge på den helt urimelige særskat, der er for pensionister, siger han til Ritzau.

Boligydelsen har været et stort stridspunkt i den forgangne uge, hvor især Dansk Folkeparti har fået kritik for den planlagte besparelse, som ifølge kritikere vil ramme op til 175.000 pensionister.

- På den måde har vi givet og taget.

Spørgsmål: Mener du, at finanslovsforhandlingerne har været forhastet?

- Nej, det er jo, hvad der sker, når man laver store aftaler eller reformer.

Dansk Folkeparti afviste i første omgang, at ændringen ville betyde noget for pensionister med en årsindkomst under 150.000 kroner, men det har partiet siden måtte indrømme.

At det alligevel ville ramme personer med årsindkomster på under 150.000 kroner blev også for meget for De Konservative, der er tilfreds med, at man tager sig bedre tid til at finde en stabil løsning, fortæller formand Søren Pape Poulsen.

- I stedet for at lave en panikløsning på et meget kompliceret felt, er vi blevet enige om at tage os bedre tid til at finde en ordentlig løsning, siger han og uddyber:

- Det er jo mennesker, der sidder med det, og nu har det jo vist sig, at der omkring boligydelsen var nogle uhensigtsmæssige ting i forbindelse med aftalen, og det er god og ordentlig politik at kigge ordentlig på det i stedet for at sætte os i hver vores hjørne.

16 kommentarer
Vis kommentarer