LA om Kaules exit: Hun brød aftaler gang på gang

Lokalformand Kim Løftholm forklarer i en intern mail, at der længe har været samarbejdsvanskeligheder med Lilian Parker Kaule

Her fortæller Lilian Parker Kaule om den glasskulptur, hun blandt andet kom i stormvejr over (video: Camilia Soltani)

Selvom Liberal Alliance officielt takker Lilian Parker Kaule for hendes indsats i partiet, tyder meget på, at man i LA var ved at miste tålmodigheden med den 28-årige politiker.

Det afslører en intern mail, som Politiko.dk er i besiddelse af.

I mailen, som er sendt ud til omkring 200 medlemmer af Liberal Alliance i København, står det klart, at partiet og Lilian Parker Kaule havde haft gentagne konflikter, inden hun får en uge siden meldte sig ud fa partiet.

- Det har været 20 stormfulde måneder med mange udtalte såvel som uudtalte konflikter, brud på aftaler og til tider manglende forståelse for partiets arbejde, står der blandt andet i mailen, som er udsendt af lokalformand Kim Løfholm.

- Glasskulpturen er blevet et monument for mig om at stå fast ved sine overbevisninger, siger Lilian Parker Kaule. (Foto: Mogens Flindt) Dansk politik - 28. aug. 2015 - kl. 20:41 Skred fra LA: Nu rækker overborgmester hånden ud til Kaule

Adskillige påtalelser
I mailen skriver Kim Løftholm, at Lilian Parker Kaule fik 'adskillige påtalelser såvel som orienteringer fra bestyrelsen, landsformand Leif Mikkelsen og gruppeformanden', men at det ikke lykkedes at blive enige.

- Gentagne gange oplevede følgegruppen, at aftaler, indgået på følgegruppemøderne, ikke blev overholdt, samt at gruppeformanden offentligt i lokalaviserne blev undsagt af Lilian', står der ifølge Politiko.dk i mailen.

Lilian Parker Kaule medgiver over for Ekstra Bladet, at der har været samarbejdsvanskeligheder i partiet.

- Det er helt korrekt, at der har været nogle ordre, som jeg ikke ville parere. Blandt andet udtalte jeg mig til pressen omkring glasskulpturen, og jeg kritiserede offentlig Lars Dueholm i forbindelse med hans besøg hos Robert Nielsen. Så der har jeg jo undsagt min formand.

- Jeg var heller ikke samarbejdsvillig, da jeg satte en kæp i hjulet og ikke ville gå med til, at Lars Dueholm skulle fordele bestyrelsesposter til sine gode venner, fordi jeg ikke mente, at det var en ærlig og redelig måde at føre politik på, siger hun.

- Glasskulpturen er blevet et monument for mig om at stå fast ved sine overbevisninger, siger Lilian Parker Kaule. (Foto: Mogens Flindt) Dansk politik - 24. aug. 2015 - kl. 18:33 Strid i LA: Her er skulpturen der fik politiker til at skride

Savner konkrete eksempler
Lilian Parker Kaule har fået den interne mail læst højt. Selvom hun til dels giver Kim Løftholm ret i kritikken, ville hun ønske, at han var mere konkret i sin ordlyd

- Det er utrolig mange ord uden særlig meget indhold. Jeg er meget præcis omkring områder, hvor jeg godt ved, at jeg er tung at danse med, og derfor ville jeg ønske, at han var det samme, siger hun og tilføjer:

- Men det ville jo være kedeligt, hvis han udpenslede det konkret, for så tror jeg, at de fleste LA'er ville have stor forståelse for, hvorfor jeg sagde fra.

Liberal Alliance afholder i aften et lukket møde på Rådhuset i København, hvor sagen bliver drøftet.

Lars Dueholm ses her under sit besøg hos Dovne Robert på Ekstra Bladet TV. (Foto: Ekstra Bladet) Dansk politik - 24. aug. 2015 - kl. 15:21 LA-boss erkender: Jeg rettede Wikipedia

19 kommentarer
Vis kommentarer