LA om Skats mange beføjelser: Politikernes skyld

Politikerne presser på for et stort provenu, og det går ud over borgernes retssikkerhed på skatteområdet.

Skat har for mange og vidtgående beføjelser, og det vil skatteminister Karsten Lauritzen (V) lave om på ved hjælp af en retssikkerhedspakke, som kommer snart.

Den skal blandt andet gøre op med Skats beføjelser til at træde ind i folks haver uden en dommerkendelser.

Skatteordfører hos Liberal Alliance, Merete Riisager, hilser det velkommen, at skatteministeren fokuserer på problemet, som politikerne ifølge hende selv er skyld i.

- Det danske skattesystem er blevet alt for komplekst, og det er det blevet, fordi der fra politikerne er et pres for at opnå det højst mulige provenu.

- Vi har verdens højeste skattetryk, så derfor hænger retssikkerheden også sammen med skattetrykket.

- Vi skal besinde os på nogle lavere offentlige udgifter og dermed også et lavere skattetryk, hvis vi virkelig vil opnå nogle forbedringer på retssikkerhedsområdet, siger Merete Riisager til Ritzau.

I et interview med Jyllands-Posten mandag erklærer skatteministeren krig mod sanktioner fra Skat, der ikke står mål med borgeres overtrædelse af reglerne.

- Når en myndighed går tæt på folk - det kan være på deres privatliv eller tæt på deres personlige ejendom - så oplever folk det som meget indgribende, siger Karsten Lauritzen til Jyllands-Posten.

- Der har ikke i alle tilfælde været proportionalitet mellem det, som en borger har gjort i forhold til ikke at betale sin skat og så de magtmidler, som staten tager i brug.

Et nyt system for ejendomsvurderinger og en stillingtagen til, hvad der skal ske med inddrivelsessystemet EFI, der har været ramt af IT-problemer, skal Karsten Lauritzen blandt andet også kigge på.

Dertil kommer der en skattereform, der skal øge gevinsten ved at arbejde, og en omlægning af bilafgifterne. Skatteministeren skal også en tur til Bruxelles for at finde EU-opbakning til ændringer af børnecheck til EU-borgere.

2 kommentarer
Vis kommentarer