LA savner skattelettelser i finanslovsforslag

LA ser positive takter i regeringens forslag, men savner stadig lavere skatter til danskerne, lyder det.

Liberal Alliance savner fokus på den almindelige danske familie i regeringens finanslovsforslag.

Sådan lyder det partiets finansordfører, Ole Birk Olesen.

- Danskere, som går på arbejde hver dag og passer sig selv og deres familie, betaler meget store summer i skatter, moms og afgifter til det offentlige system, siger han i en skriftlig kommentar.

- En del af pengene går til fornuftige ting, men der er også penge, som bruges helt forkert. Regeringens forslag til finanslov rummer ingen lettelse af de store skattebyrder, som arbejdende danskere og deres familier er pålagt - og det er en fejl, tilføjer Ole Birk Olesen.

I Venstre-regeringens finanslovsforslag skal der spares 6,7 milliarder kroner, men Liberal Alliance vil gå ind til forhandlingerne med et mål om at spare endnu flere penge, skriver finansordføreren.

Ligesom det hele tiden har set ud, ønsker Liberal Alliance, at skatterne sættes ned - til gavn for de svageste i samfundet, lyder det.

- Liberal Alliance ønsker et samfund, hvor der tages vare om de svageste, men det gør man også i lande med langt lavere skatter end i Danmark.

- I Danmark er skatteopkrævningen og det offentlige pengeforbrug mere oppustet, end hensynet til de svage kan retfærdiggøre.

- Derfor skal en finanslov, som Liberal Alliance skal lægge stemmer til, også tage hensyn til alle de mennesker, som betaler regningen, for det er en regning, som burde være mindre, siger Ole Birk Olesen.

Han understreger, at partiet fortsat vil arbejde for at fastfryse grundskylden, fjerne registreringsafgiften på biler, afskaffe PSO-afgiften på el og tilbyde flere private servicetilbud til danskerne.