Annonce:
Annonce:

LA ser muligt valg i dag: Samuelsen skynder sig hjem

Formand for Liberal Alliance Anders Samuelsen haster hjem fra udlandet, fordi der måske kommer valg i dag, vurderer partiet

Vi har talt med Ekstra Bladets politisk redaktør, Steen Larsen. Hør mere om sagen her
Annonce:
Følg Politik

Måske ender krisen i blå blok med, at et valg til Folketinget udskrives i dag.

Det vurderer en kilde i Liberal Alliances ledelse, efter at regeringen er kommet i mindretal angående tillid til miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

En kilde i toppen af Liberal Alliance siger til Ekstra Bladet, at der er 'en tocifret sandsynlighed for, at der bliver udskrevet valg i dag'.

Kæmpe drama i aftes: Få overblikket her

Derfor er Anders Samuelsen kaldt hjem fra London for at være i landet, hvis statsminister Lars Løkke (V) trykker på valgknappen.

Statsministeren indkaldte i går aftes til et møde med lederne i de blå blok, efter at De Konservative havde udtryk mistillid til miljøministeren.

Dermed havde Eva Kjer Hansen et flertal i mod sig i Folketinget, og normalt ville statsministeren derfor udskifte ministeren.

Aviser undrer sig over pludselig regeringskrise

Annonce:

Men efter flere timer i Statsministeriet var der stadig ingen konklusion på mødet, hvor Simon Emil Ammitzbøll (LA) måtte være vikar for sin formand.

Da Ammitzbøll kom ud fra mødet, mente han ikke, at LA kunne bidrage med mere. Derfor tog han hjem med en afsluttende sætning, der understregede den alvorlige situation, og hvem der var skyld i den ifølge LA.

- Det er sådan, at Det Konservative Folkeparti har bragt det borgerlige Danmark ud i en krise, sagde Simon Emil Ammitzbøll.

På de sociale medier havde statsministeren sået tvivl om, hvorvidt der fortsat var flertal for Venstre-regeringen. Men efter aftenmødet i Statsministeriet ville Løkke ikke udtale sig.

Derfor er Eva Kjer Hansen mødt på arbejde i dag, oplyser Miljøministeriet til Ekstra Bladet.

Eva Kjer Hansen møder på arbejde

Tirsdag lidt efter klokken 20 kunne Søren Pape Poulsen på et pressemøde fortælle, at blå bloks mindste parti havde mistet tilliden til Eva Kjer Hansen.

Annonce:

Hun har ifølge Pape ikke givet retvisende oplysninger om den landbrugspakke, som De Konservative i øvrigt fortsat vil stemme for.

Omtrent på samme tid skrev Lars Løkke Rasmussen på Twitter og Facebook, at han indkaldte de borgerlige partier til møde for at finde ud af, om der fortsat var flertal for regeringen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: