LA står fast: Topskattelettelser bliver til noget

DF skal nok være til at forhandle med, lyder det optimistisk fra politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll

Det var med et stålsat blik i øjnene, at Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, i sommer fik kæmpet sig frem til, at det skal være en ambition for Venstre-regeringen at sætte topskatten ned.

Men selvom det ser ud til, at det bliver svært at samle de nødvendige 90 mandater til at gennemføre det, er Liberal Alliance overbevist om, at topskatten nok skal blive sat ned.

- Prøv at høre her: Det bliver til noget. Det står i regeringsgrundlaget, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har fredag morgen meldt klart ud, at det ikke bliver socialdemokratiske stemmer, der skaffer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) flertal for at sænke topskatten, der er på 15 procent af lønindkomst over 500.000 kroner.

Heller ikke DF ønsker, at topskattelettelserne bliver gennemført. Finansordfører René Christensen understreger dog, at partiet ikke opererer med ultimative krav, og det har Simon Emil Ammitzbøll noteret sig.

- Vi kender heldigvis Dansk Folkeparti som et pragmatisk parti, når det kommer til stykket. Og vi vil også være interesseret i at give dem noget, som de er interesseret i, siger han.

- Men er topskattelettelserne et ultimativt krav fra jeres side?

- Prøv at høre: Vi skal have nedsat den topskat. Og det tror jeg også, vi får. Og det tror jeg blandt andet, fordi Lars Løkke ved, hvor vigtigt det er for os, siger Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi vil stå præcist lige så hårdt på kravet, som vi gjorde, dengang regeringen blev dannet i juni. Vi har støttet en regering, der har topskattelettelser med på sit program. Det var en forudsætning dengang, og det vil det også være til foråret, siger han.

Under regeringsforhandlingerne antydede politisk leder Anders Samuelsen, at LA ligefrem ville trække taburetten væk under statsministeren, hvis topskattelettelserne ikke kom med.

- Jeg har sagt, at vi ikke er bange for noget som helst. En regering kan vælte sig selv, ved at den ikke lytter til sit parlamentariske grundlag, sagde Samuelsen under regeringsforhandlingerne.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.