Annonce:
Annonce:

LA undsiger Løkke: Lad flygtningene rejse til Sverige

- Dem, som ønsker det, skal frit kunne rejse gennem Danmark uden at blive registreret af politiet, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll

Se Løkkes udmelding her
Annonce:
Følg Politik

Liberal Alliance er uenig med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der netop på et pressemøde har meddelt, at Danmark ikke bare kan lade flygtninge passere op gennem Danmark og videre til Sverige.

- Men det vil være absurd at forhindre dem i at rejse til Sverige.

Det fastslår Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, overfor Ekstra Bladet.

Løkke åbner grænsen for flygtninge

- I forhold til dem, som vil til Sverige, så er det jo sådan, at svenskerne gerne vil tage i mod dem. Og hvis de selv gerne vil til Sverige, så synes vi ikke, at de danske myndigheder skal lægge hindringer i vejen for at matche Sverige med de asylansøgere, som svenskerne gerne vil modtage.

- Så vi skal bare lade dem passerer gennem Danmark?

Annonce:

- Hvis der er tale om mennesker, som gerne vil til Sverige, og Sverige gerne vil tage i mod de mennesker, så er det jo helt absurd, hvis Danmark skal gøre en indsats for at forhindre dem i at tage til Sverige. Det er der jo ingen, der har glæde af. Det er ikke vores opgave at forhindre det sker, siger Simon Emil Ammitzbøll.

DF: Løkke kan stoppe flygtninge

Men på det pressemøde, som statsministeren indledte kl. 15, understregede Lars Løkke, at Danmark har pligt til at registrere de flygtninge, der strømmer ind over grænsen fra Tyskland.

Busser på vej for at hente flygtninge

- Her kan vi ikke se bort fra vores forpligtelser. Vi kan ikke bare sende dem til Sverige uden svensk samtykke, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Hvad nytter det?
Simon Emil Ammitzbøll fra støttepartiet Liberal Alliance er dog lodret uenig.

- Problemet er, at hvis du registrerer folk, så har de krav på en asylbehandling. Og vil de ikke tage i mod asyl, så skal vi formelt sende dem tilbage til Tyskland. Men til hvilken nytte skulle det dog ske?

- Skal vi så lade være med at gøre noget ved Danmarks grænse?

Annonce:

- Det er ikke sikkert, man skal lade være med at gøre noget. Det kan være man skal følge dem, så man er sikker på, at de kommer til Sverige, hvis de siger, at det er deres mål.

- Skulle vi sætte tog ind nede ved grænsen, hvor der står: Til Sverige?

- Det ved jeg ikke. Det må du tale med svenskerne om.  Jeg mener i hvert fald ikke, at danske myndigheder skal forhindre folk, der vil til Sverige, i at komme til Sverige.

Han understreger, at der ikke findes hurtige løsninger på flygtningeområdet.  

- Hvis vi laver grænsekontrol – som nogle partier ønsker - så skal vi registrere alle dem, som kommer. Og så ville de have ret til asylbehandling - og vi ville få pokkers mange flere asylansøgere. Jeg har ikke forstået, at det er Dansk Folkepartis længerevarende sigte. Men det vil blive resultatet af deres forslag.

- Så hellere lade dem tage til Sverige?

Annonce:

- Ja, men vi skal parallelt med det også hjælpe i landene omkring Syrien og i nabolandene. Skal vi hjælpe, så det batter noget, skal vi hjælpe tæt på Syrien og ikke her. Vi bliver nødt til at overveje, om asylbehandlingen skal foregå dernede og ikke heroppe. Det er vigtigt, at vi siger; at vi gerne vil hjælpe, men vi kan ikke hjælpe alle. Ellers risikerer vi at underminere vores eget samfund på længere sigt. Men hvis vi slet ikke vil hjælpe, så fortsætter presset. Det er kun i en fantasiverden, at det vil hjælpe, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han mener i lighed med Lars Løkke, at der er brug for, at de store lande laver en fælles europæisk løsning.

Samtidig mener Liberal Alliance, at Lars Løkke tydeligt bør slå fast, at den danske udviklingsbistand omlægges, så den i højere grad går til Syriens nærområder.

- Hvorfor skal vi give udviklingsbistand til lande i Sydamerika og Sydøst-asien, når de penge ville gøre meget bedre gavn i landene omkring Syrien, spørger Simon Emil Ammitzbøll.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: