LA vejrer skattelettelser trods nye toner fra Løkke

Løkke starter en kunstig diskussion, når han afviser at bruge kommunebesparelser til skattelettelser, mener LA

For Liberal Alliance er det ikke så afgørende, hvor pengene til skattelettelser kommer fra. Bare de kommer.

Sådan lyder budskabet fra finansordfører Ole Birk Olesen (LA), efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har meldt ud, at de penge, staten får ind på det omstridte kommunale omprioriteringsbidrag, ikke kan gå til skattelettelser.

- Det er en kunstig diskussion, mener finansordføreren.

- Hvis Lars Løkke har behov for at sige, at de milliarder, der kommer fra omprioriteringsbidraget går til noget helt bestemt, skal han have lov at sige det.

- Men det er nogle milliarder, der puttes ned i et stort badekar sammen med en masse andre milliarder, og fra det badekar tages der nogle milliarder op, og så mange som muligt af dem skal gå til at lette skattebyrden, siger Ole Birk Olesen.

Løkkes melding kommer midt i en ophedet debat om besparelserne på topmødet i Kommunernes Landsforening i Aalborg.

Statsministeren fastslår, at det vil føre til minusvækst i det offentlige forbrug, hvis man bruger pengene fra de kommunale spareøvelser til skattelettelser.

- Det vil ikke kunne lade sig gøre. Hvis man gjorde det og sagde, at pengene fra kommunerne bruge til skattelettelser, så vil hele det offentlige forbrug gå i minus, og det går vi jo ikke engang selv ind for, siger Løkke.

Der er tale om nye toner fra statsministeren, der tidligere har sagt, at pengene fra omprioriteringsbidraget godt kunne gå til skattelettelser.

- Det skaber mulighed for, at nogle af pengene kan omprioriteres til velfærd i kommunerne, i regionerne eller til forbrug i staten.

- Nogle af pengene kunne i princippet også omsættes til skattelettelser, lød det fra statsministeren under en folketingsdebat i november.

Samme melding har Venstre gentaget flere gange. For eksempel sagde finansordfører Jacob Jensen (V) i januar:

- Omprioriteringsbidraget kan både gå til at målrette service eller til skattelettelser, som det har været oppe i debatten.

- Det er ikke så afgørende, at den ene krone fra omprioriteringsbidraget ikke må gå til skattelettelser, men det må andre penge fra andre reformer godt. Det er et samlet hele.

Trods den nye melding fra regeringspartiet ser Liberal Alliance stadig optimistisk på mulighederne for at få skattelettelser.

- Nu kommer der jo en 2025-plan fra regeringen, og der vil det forhåbentlig vise sig, at der er et betydeligt råderum, siger Ole Birk Olesen.

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere