LA vil ikke afvise stigende forsvarsbudget

Liberal Alliance vil ikke afvise, at der på længere sigt kan være behov for stigende forsvarsudgifter

Liberal Alliance er gået til valg på, at der skal effektiviseres i det danske forsvar. Og det gælder stadig, understreger partiets forsvarsordfører, Leif Mikkelsen.

Alligevel vil han ikke afvise, at Danmark på længere sigt skal øge forsvarsudgifterne.

Meldingen kommer, efter at de øvrige partier i den blå blok med forsvarsminister Carl Holst (V) i spidsen alle taler for at bruge flere milliarder kroner mere på militæret.

- Hvis der er en fornuftig finansiering, så kan vi sagtens være med til at øge bidraget i lyset af, hvad vi bruger forsvaret til - nemlig at bekæmpe terror, siger Leif Mikkelsen.

- Så jeg vil ikke afvise, at der kan være behov for stigende forsvarsudgifter. Men det kommer så sandelig an på, hvordan man finansierer det, for hvis det er med stigende skatter og afgifter, så står vi af, siger han.

Dansk Folkeparti og De Konservative vil gå fra at bruge 1,2 procent af BNP på Forsvaret til et budget på to procent af BNP - en stigning, der svarer til 15 milliarder kroner om året.

Men så langt forestiller Leif Mikkelsen sig ikke, at man kan komme op.

- Jeg kan ikke se for mig, at man inden for en overskuelig fremtid når op på to procent. Det er jo en del af de offentlige udgifter, og de skal ikke være højere end nødvendigt synes vi.

- I den plan, som vi er gået til valg på, er der ikke afsat penge til at komme helt derop, for det vil gå ud over vores politik med at få sænket skatter og afgifter, siger han og fortsætter:

- Vi er slet ikke færdige med at effektivisere det danske forsvar herhjemme, og man kan jo starte her, inden man bare hælder flere penge over i budgetterne.

4 kommentarer
Vis kommentarer