LA vil sælge Danmarks skove

Sælg de danske statsskove til private og skaf flere penge til naturpakken, mener Liberal Alliance.

Foto: POLFOTO/Morten Langkilde
Foto: POLFOTO/Morten Langkilde

Forud for forhandlingerne om den såkaldte naturpakke kommer Liberal Alliance med et opsigtsvækkende forslag: Sælg dele af de danske statsskove til private, lyder et af elementerne i partiets udspil til forhandlingerne, der indledes efter påske, skriver Berlingske lørdag.

På den måde kan man samtidig være med til at skaffe flere penge til initiativer i naturpakken end de 89 millioner kroner, der som udgangspunkt er afsat, siger Liberal Alliances miljøordfører, Carsten Bach.

- 89 millioner er formentlig ikke noget, vi når så meget med, og derfor vil vi gerne hæve ambitionsniveauet. Vi foreslår, at man finansierer mere natur og øget biodiversitet ved blandt andet at omlægge statsskovbrug til privat skov ved simpelthen at sælge det. Alternativet kunne være at bortforpagte noget af det. Helt generelt mener vi ikke, at staten er sat i verden for at drive skovbrug, siger han til Berlingske.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil ikke kommentere udspillet fra LA med henvisning til de forestående forhandlinger om naturpakken, men Venstres miljø- og fødevareordfører, Erling Bonnesen, er ikke afvisende:

- Det er, som jeg også tidligere har sagt, en god idé at få undersøgt mulighederne for at sætte skub på yderligere salg af statsskove, siger han til Berlingske.

Danmark har godt 6000 kvadratkilometer skov, hvilket svarer til 14 procent af vores samlede areal. Cirka 18 procent er ejet af staten, mens andre 12 procent typisk er ejet af kommunerne.

Skovarealerne er ujævnt fordel med en stor del langs den jyske højderyg, i Nordsjælland og på Bornholm.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter