LA vil skubbe mere af ulandsbistanden mod Syrien

LA er med på at skære i ulandsbistanden. Men flere af de resterende penge skal gå til Syrien, mener partiet

Liberal Alliance støtter regeringens forslag om at skære i ulandsbistanden.

Men partiet er nu klar med en prioriteringsstrategi, der blandt andet rummer forslag om at tage penge fra de såkaldte rammeorganisationer som eksempelvis 3F, Verdens Skove og Vedvarende Energi.

- Det er jo en politisk opgave at finde ud af, hvordan vi hjælper flest muligt. Det absolutte brændpunkt i øjeblikket er konflikten i Syrien, siger partiets udviklingsordfører, Christina Egelund.

Regeringen foreslår i sit finanslovsforslag at nedsætte den samlede bistandsydelse til 0,7 af bruttonationalindkomsten, BNI.

- Vi har jo finkæmmet budgetterne for at se, hvor vi kan finde nogle penge, der kan hjælpe i Syrien. Her er vi kommet frem til rammeorganisationer.

- Vi mener, at det er vigtigere at støtte op om at få lavet nogle ordentlige centre og vilkår for personer, der er på flugt fra Islamisk Stat og den syriske præsident Bashar al-Assad, siger Christina Egelund.

Christina Egenlund fortæller, at man håber, at flere penge til nærområderne kan være med til at dæmpe flygtningestrømmene, der lige nu presser hele Europa.

- Det er Liberal Alliances opfattelse, at det er oplagte steder at spare, da mange af deres projekter i sig selv er langt væk fra, hvad man forstår som egentlig udviklingsbistand.

Regeringen mødes tirsdag eftermiddag med Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance for at forhandle finanslov.

2 kommentarer
Vis kommentarer