LA vil udlicitere togdriften efter IC4-problemer

De skandaleramte IC4-tog skal pensioneres, og togdriften skal udliciteres, lyder det fra Liberal Alliance

Dårlige bremser, problemer med døre og trinbræt, og tog der ikke kan kobles sammen, uden det skaber store forsinkelser.

IC4-togene har forårsaget den ene forsinkelse og fejl efter den anden. Derfor skal de også hurtigst muligt pensioneres, og en stor del af togdriften skal udliciteres, foreslår Liberal Alliances transportordfører, Villum Christensen.

Det betyder ifølge transportordføreren, at private operatører skal komme med sine egne tog, så man kan slippe for at have de problemfyldte IC4-tog på skinnerne.

- Hellere i dag end i morgen må man se i øjnene, at IC4-togene skal ud, og private skal ind, så der kommer med nogle mere effektive tog, siger Villum Christensen.

- Vi har gang på gang fået et skønmaleri af IC4-togene tilstand, og grænsen er nået. Det har kostet mange penge, og der er mange, der står på værkstederne og skruer og drejer på togene, siger han.

Venstre tror heller ikke på, at IC4-togene nogensinde kommer til at erstatte IC3-togene. Derfor mener regeringen, at togene skal udfases.

- IC4 kommer aldrig på sporet. Det eneste rigtige vil derfor være en kontrolleret udrangering, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Jyllands-Posten.

Lige nu kører 30 af de 82 indkøbte IC4-tog - samme antal som i juni sidste år. Planen er, at 77 tog skal være i drift i 2019, men det tror ingen længere på.

13 kommentarer
Vis kommentarer