Annonce:
Annonce:

Lægger pres på medie-toppen: Frem med lønningerne

Konservative efterlyser mere åbenhed om lønningerne i DR. Det samme gør Enhedslisten, men det skal også gælde andre medier

Hvis det står til regeringspartiet de konservative, skal der mere åbenhed om lønningerne i DR. Her er det to af stationens profiler, TV-Avisen-værterne Kåre Quist og Johannes Langkilde. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Hvis det står til regeringspartiet de konservative, skal der mere åbenhed om lønningerne i DR. Her er det to af stationens profiler, TV-Avisen-værterne Kåre Quist og Johannes Langkilde. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR
Annonce:
Følg Politik

Der skal mere åbenhed om lønningerne i DR.

Så lyder det fra flere kanter på Christiansborg, efter at den britiske mediegigant BBC har offentliggjort, hvad de bedst betalte værter får i lønningsposen.

– Jeg kunne generelt godt tænke mig større åbenhed omkring DR’s regnskab. Det inkluderer selvfølgelig også lønningerne, siger medieordfører hos regeringspartiet de konservative, Naser Khader.

– Jeg så godt lønningerne i BBC, og jeg har slet ikke ondt af, at folk tjener penge, men jeg vil generelt have mere åbenhed i DR, påpeger han.

Hos Enhedslisten efterlyser medieordfører Søren Søndergaard også, at DR’s lønninger kommer frem i lyset. Men det skal ikke stoppe her: 

Annonce:

 – Jeg mener, at alle medier, der på nogen måde modtager offentlig støtte, skal offentliggøre deres aflønningspolitik, siger han med henvisning til, at en lang række private medier får mediestøtte.

For høje lønninger i DR
Søren Søndergaard mener dog ikke nødvendigvis, at man - som hos BBC - skal offentliggøre en liste med navnene på mediernes højestlønnede medarbejdere.

– Man kan diskutere, om det skal være personificeret. Det er klart, at der for chefredaktøren eller programredaktørens vedkommende ikke er så mange at vælge imellem. Men jeg mener ikke, at jeg har den store interesse i at vide, om det er den ene eller den anden, som får 100.000 kroner mere eller mindre i løn.

– Det skal være aflønning i kategorier, så man har en vurdering af, hvad lønniveauet er i virksomheden, som borgerne putter penge i, lyder det fra Søren Søndergaard, der påpeger om lønningerne i DR.

– Jeg synes, at lønningerne har været alt for høje i DR, og det tror jeg også, at der bliver gjort noget ved.

Annonce:

Vil ikke blande sig
I Liberal Alliance slår medieordfører Leif Mikkelsen fast, at man gerne ser, at licensen sættes ned. Men hvordan DR så ønsker at bruge midlerne, vil han ikke blande sig i:

– Politikere skal ikke rode i alting. Der er en ledelse i Danmarks Radio, som skal sørge for rammerne. Så en detailstyring ligger ikke lige til os, siger han.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kulturminister Mette Bock (LA).

Tidligere på ugen offentliggjorde BBC en liste over stationens højest betalte medarbejdere.

Det skete efter lang tids pres i de britiske medier og blandt de britiske politikere om at få mere gennemskuelighed over, hvad den britiske udgave af DR betaler sin værter.

BBC har valgt at offentliggøre, hvilke og hvor mange radio- og tv-værter, der tjener over 150.000 pund om året - svarende til 1,3 millioner kroner.

Efter listen om frem i lyset, har den været genstand for voldsom debat i Storbritannien.

Offentligheden har da også fået indblik i nogle særdeles høje lønninger i BBC.

Radioværten Chris Evans topper listen med en løn svarende til godt 18 millioner danske kroner årligt.

Efter ham kommer den tidligere fodboldspiller og nu vært på et fodboldprogram, Gary Lineker. Han tjener omkring 15 millioner kroner om året.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: