Lækage af Mette F-skattepapir politianmeldt

Skatteministeriet politianmelder lækagen af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksens, skattesag, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V)

Her vurderer Ekstra Bladets politiske redaktør den opsigtsvækkende situation

Den person med adgang til dokumenter fra Skatterådet, som lækkede en afgørelse om Mette Frederiksens partibil til BT, er nu jagtet vildt.

Sagen er nemlig blevet politianmeldt af Skatteministeriet.

Lækagen bragte for dagens lys, hvordan Socialdemokraterne havde forsøgt at få Skatterådet til ikke at offentliggøre afgørelsen. På den måde skulle Mette Frederiksens partibil holdes uden for mediernes søgelys.

Skatterådet kom i øvrigt frem til, at Socialdemokraterne havde handlet fuldt i henhold til reglerne.

Skatteminister Karsten Lauritzen siger om politianmeldensen.

- Det strider med helt grundlæggende principper om retssikkerhed på skatteområdet, når fortrolige oplysninger lækkes til et dagblad. Borgerne – uanset hvem, de måtte være – skal selvfølgelig trygt kunne overlade deres personfølsomme skatteoplysninger til eksempelvis Skatterådet uden risiko for, at de kommer til uvedkommendes kendskab. Derfor finder jeg det rigtigst at politianmelde sagen, siger han i en pressemeddelelse.

Langt ude
Socialdemokraterne er tydeligt tilfredse med politianmeldelse.

- I sidste uge nøjedes ministeren med at trække på skuldrende over sagen. Det er positivt, at han nu tager lækket til BT mere alvorligt, udtaler Jesper Petersen i en skriftlig kommentar. Han fortsætter:

- Og det er da dybt urimeligt, at Socialdemokratiet ikke kan stille et spørgsmål til SKAT uden, at svaret ender hos BT, før vi selv får det. Et svar, hvor Skatterådet jo i øvrigt slår fast, at alt er, som det skal være.

- Vores partiformand bliver med mellemrum kørt rundt til møder i partiets Toyota og passer sit arbejde fra bagsædet imens. Socialdemokratiets partikontor har selv henvendt sig til SKAT for at sikre sig, at reglerne er fulgt i den forbindelse. Det er de. Og alligevel skal man så hænges ud i BT. Det er altså langt ude, lyder det fra skatteordføreren.

Skatterådet

Skatterådet har 19 medlemmer, der er udpeget af henholdsvis skatteministeren og Folketinget. I rådet sidder både politikere, repræsentanter fra erhvervslivet og revisorer og advokater.

Rådets opgave er at udtale sig om principielle spørgsmål og afgive såkaldte bindende svar, så borgere og virksomheder kan vide, hvordan de skal forholde sig i forhold til skat i bestemte sammenhænge.

Kilde: Ritzau

Mette Frederiksen (foto: Rene Schütze) Politik Mette F: Millionløn og fryns...Og nu privatchauffør

Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen. (Polfoto) Dansk politik Løkke kalder læk om Mette Frederiksen utilstedeligt

Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen. (Polfoto) Dansk politik Løkke kalder læk om Mette Frederiksen utilstedeligt Se også: Skatterådsformand vil indskærpe tavshedspligt efter læk

Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen. (Polfoto) Dansk politik Løkke kalder læk om Mette Frederiksen utilstedeligt Se også: Skatterådsformand vil indskærpe tavshedspligt efter læk Mette Frederiksen. (Foto: René Schütze) Dansk politik Mette F. får privat-chauffør

 

348 kommentarer
Vis kommentarer