LA'er: Jeg vil ikke forsvare de konservative

Simon Emil Ammitzbøll ville ikke have gode råd om samarbejde med de konservative fra socialdemokrat

Trods regn, rusk og koldt sommervejr var det en særdeles heftig debat, Ekstra Bladet onsdag var vært for foran Frederiksberg Rådhus.

Her var duellerede den socialdemokratiske folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen mod Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll omkring den kraftige grundskyld, som borgerne betaler i kommunen.

Simon Emil Ammitzbøll og hans parti vil fastfryse grundskylden på vurderingerne fra 2013. Peter Hummelgaard Thomsen vil ikke her og nu gøre noget, men han slog fast, at hele systemet skal laves om, så det passer til virkeligheden.

Reglerne er sat sådan sammen, at kommunerne maksimalt kan kræve 34 promille i grundskyld og de skal minimalt tage 16 promille.

Gentofte er lige nu den eneste kommune, der tager 16 promille i grundskyld. Men selv om Frederiksberg ligger på 26,5 promille, er det den kommune i landet, hvor de betaler mest i kroner og ører.

wwGennemsnitlig betaler en parcelhusejer 48.000 kroner om året, og det kommer formentlig til at stige, fordi kommunerne har ret til at lade det stige med syv procent om året.

Peter Hummelgaard Thomsen opfordrede derfor Liberal Alliance til at gå sammen med de Konservative på Frederiksberg og stoppe for stigninger.

- Det ved jeg, at man har gjort i mange socialdemokratiske kommuner, sagde han.

Men den bed Simon Emil Ammitzbøll ikke på:

- Hvis du lader være med at anklage mig for de konservatives politik, skal jeg undlade at stikke dig de radikales holdninger til boligpolitikken i næsen.

Se hvorfor Simon Emil Ammitzbøll ikke længere stiller ultimative krav.

10 kommentarer
Vis kommentarer