Lærerforening hilser servicetjek fra Venstre velkommen

Inklusionen skal tøjles, og derfor vil lærerforeningen gerne have Venstres servicetjek af folkeskolen

Følg Politik

Ifølge Danmarks Lærerforenings formand, Anders Bondo, trænger folkeskolen til det helt store serviceeftersyn.

Derfor synes han godt om dele af Venstres nye udspil "Alle unge godt fra start", hvor partiet blandt andet skriver, at inklusionen i folkeskolen er gået for vidt, og at folkeskolen derfor trænger til et serviceeftersyn.

- Idéen om et servicetjek, det lyder som en rigtig god idé. Både inklusion og i det hele taget hvordan står det til med den samlede skolereform, siger Anders Bondo til Ritzau

Det er dog ikke alle dele af det nye udspil, som Anders Bondo umiddelbart forstår.

En del af udspillet går på mere holddeling for de ældste elever i folkeskolen, og det finder Anders Bondo en smule selvmodsigende, hvis Venstre stadig står ved den overordnede idé om inklusion.

- Jeg tror i hvert fald, man skal passe på med, at hvis man vil inklusion, så skal man ikke begynde at dele eleverne op på hold.

- For så er det ikke inklusion, så er det bare en anden form for eksklusion. Men det er sådan nogle ting, man kunne prøve at få et ordentligt billede af, hvis man fik lavet sådan et serviceeftersyn, siger Anders Bondo.

Inklusionsindsatsen er blandt andet blevet kritiseret for ikke at være ordentligt finansieret, og flere kommuner er blevet kritiseret for ikke at lade pengene følge børnene.

På mandagens pressemøde om Venstres udspil måtte Venstre derfor også erkende, at udspillet kan komme til at koste penge:

- Der kan være en økonomisk dimension med det her, og det er vi også åbne over for.

- Der er elementer af det her, der koster penge, men der er også elementer, der giver penge, sagde Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Inklusionsloven blev vedtaget af et bredt folketingsflertal i 2012 bestående af alle Folketingets partier på nær Enhedslisten.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind