Landsmøde: SF-Pia langer ud efter Helle, Løkke og Østergaard

Dagpenge var det helt store tema i Pia Olsens Dyrhs tale på SF's landsmøde. Samtidig fik Lars Løkke, Helle og Østergaard en rød/grøn lussing af SF's formand

Pia Olsen Dyhr blev mødt med store klapsavler, da hun holdt sin tale foran SF's bagland (Foto: Anthon Unger)
Pia Olsen Dyhr blev mødt med store klapsavler, da hun holdt sin tale foran SF's bagland (Foto: Anthon Unger)
Følg Politik

I 2014 mindede SF's landsmøde mest af alt om et barslagsmål, hvor knytnæveslagene var byttet ud med verbale håndmadder.

Men tiderne skifter. Også i Socialistisk Folkeparti.

Pia Olsen Dyhr har netop afholdt sin tale på landsmødet i Falkonersalen på Frederiksberg, og hvis de delegerede ikke havde røde hænder, så har de det i hvert fald nu. Klapsalverne var øredøvende, mens SF's formand holdte sin tale.

Talens helt store emne var dagpengene, som de sidste par måneder også har trukket overskrifter på Christiansborg, og Pia Olsen Dyhrs besked var klar. Der skal gøres noget ved den nuværende model.

Det fik SF's formand til at lange ud efter statsministeren, Lars Løkke Rasmussen og ikke mindst Det Radikale Venstres formand Morten Østergaard.

- Statsministeren har ved flere lejligheder slået fast, at den dagpengereform som blev gennemført af Dansk Folkeparti, De Radikale og de øvrige borgerlige partier i 2010 er noget bras. Det kan vi hurtigt give hende ret i.

- Så kære Helle – valget er ikke udskrevet. Vi kan nå det endnu. Skal vi ikke rette op på det bras af en dagpengereform, de borgerlige skabte? Vi taler om folk, der har søgt stillinger uopfordret, ringet rundt, er troppet op på arbejdspladser, har sendt ansøgning efter ansøgning eller været i virksomhedspraktik, sagde Pia Olsen Dyr i sin tale

Tæv til Løkke og Østergaard
Også det andet regeringsparti fik en hilsen med på SF-Pia.

- Morten Østergaard benægter, at ulighed betyder, at færre får en uddannelse, selvom tallenes tale er entydig. Han benægter skadevirkninger af øget ulighed, såsom at folk dør tidligere. Det er ellers til at tage og føle på.

- Men kære Radikale: Politik handler om alle mennesker. Også dem i Enghave. Eller på Vestsjælland. Eller Fyn. Eller nogle af de desværre mange steder, hvor uligheden for alvor viser sit ansigt i disse år. Det er vi simpelthen nødt til at gøre noget ved. Ellers risikerer vi, at Danmark knækker over.

Og Løkke måtte også agere boksebold i talen.

- Nogle vil være nedslidte og får brug for hjælp. Det skal de have. Det kræver flere penge. Hvad er Venstres svar? Nul kroner! Lars Løkkes plan afsætter helt præcist 0 kr! Nul kroner betyder flere ældre med det samme antal hjemmehjælpere. Enten skal de løbe vanvittigt stærkt eller også udhules den enkelte ældres velfærd. Jeg forudser, at begge dele vil ske.

- Jeg har mildest talt ikke de store forventninger til den mand. Men hvad med regeringen? Ja, det står i det uvisse.

Landsmødet fortsætter hele lørdag og søndag, hvor blandt andre generalsekretær for verdensnaturfonden WWF Gitte Seeberg og SF's gruppeformand Jonas Dahl skal på talerstolen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind