Landsretten: Skattesvindlere slipper billigere

Den tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen skal fem år i fængsel, mens vennen Torben Wulff Dileng er idømt fire et halvt års fængsel for at have svindlet for 37,4 millioner danske skattekroner

Torben Wullf Dileng og Sven Jørgen Nielsen
Torben Wullf Dileng og Sven Jørgen Nielsen

Det skal ikke kunne betale sig at snyde i skat. Det har Østre Landsret i dag stadfæstet, da to venner er blevet kendt skyldige i at have svindlet med udbytteskat for 37,4 millioner kroner og samlet blevet idømt ni et halvt års fængsel.

Den tidligere skattemedarbejder Sven Jørgen Nielsen (68) og hans medsammensvorne, udlandsdanskeren Torben Wullf Dileng (47) blev oprindeligt idømt samlet 11 års fængsel af Byretten i Glostrup. Dengang valgte de at anke deres domme på stedet i håb om at få mildere straffe i landsretten.

I dag er sagen så blevet afgjort i Østre Landsret, hvor de tre juridiske dommere og tre lægdommere alle var enige om at de to dømte fik en for hård straf i byretten.

I byretten var Sven Jørgen Nielsen blevet idømt seks år fængsel og Torben Wulff Dileng fem års fængsel, selvom specialanklager Stig Fleischer gik efter domme på fire og fem år til de sigtede. Nu har landsretten besluttet, at de to skal afsone fem og fire et halvt års fængsel.

Østre Landsret har også valgt at frifinde Sven Jørgen Nielsen for et enkelt forhold, da det er blevet forældet. Det er også blevet besluttet af de seks dommere, at hele det svindlede beløb på 37,4 millioner kroner skal konfiskeres fra Torben Wulff Dileng, hvis det er muligt.

Torben Wullf Dileng og Sven Jørgen Nielsen Dansk politik Svindlede med udbytteskat: To venner idømt 11 års fængsel

Fældet af gammelt brev
68-årige Sven Jørgen Nielsen er også sigtet i den såkaldte 'store sag om udbytteskat', hvor Skat menes at være blevet bedraget for over 12 milliarder kroner.

I den forbindelse fik han i 2016 ransaget sin bolig i Helsingborg af svensk og dansk politi.

Her fandt man to dokumenter - blandt andet et brevudkast på Skats brevpapir - der viste, at der var blevet udbetalt 37,4 millioner kroner i refusion af udbytteskat til et udenlandsk selskab ni år tidligere. Derfor klappede fælden for de to venner, som ellers var sluppet godt fra bedrageriet mod statskassen små ti år tidligere.

Sagsøger for 11 milliarder kroner
I dag har de danske skattemyndigheder offentliggjort, at man er ved at anlægge civile retssager i udlandet. Målet er at få inddrevet omkring de 11 milliarder kroner, som SKAT er blevet snydt for.

Skattesnyderiet blev opdaget tilbage i 2015, hvor svindlere havde snydt sig til omkring 12 milliarder kroner ved at foregive, at de havde aktier i danske virksomheder, og derfor skulle have deres skat refunderet af udbyttet.

Der er endnu ingen dømte i sagen, men Sven Jørgen Nielsen er sigtet i den.

Skat er blevet svindlet for milliarder i sagen om udbytteskat. Foto: Philip Davali Samfund Skattemyndighederne sagsøger for milliardbeløb

54 kommentarer
Vis kommentarer