Lang næse til Venstre: Valgstunt i strid med reglerne

Københavns Kommune: Gigant-banner på det Sorte Tårn blev hængt op uden tilladelse fra myndighederne

Sådan lød brandtalen fra Inger Støjberg, da det gigantiske banner blev hængt op på Hotel Crowne Plaza (video: Philip Davali)

Det var i strid med Københavns Kommunes regler, da Venstre i går under stor mediebevågenhed hængte et 650 kvadratmeter stort banner op på hotel Crowne Plaza i Ørestaden på Amager.

Derfor vil kommunen nu tage kontakt til hotellet for at sikre sig, at banneret er blevet pillet ned igen - og indskærpe reglerne, hvis andre skulle få tilsvarende ideer.

Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen til Ekstra Bladet.

Venstre hænger banner op på Crowne Plaza. (Foto: Philip Davali) Dansk politik - 9. apr. 2015 - kl. 13:43 Engell: Valgkampen er så beskidt, at det er under lavmålet

Dansk politik - 8. apr. 2015 - kl. 21:15 Støjberg om Thorning-banner: Den har i hvert fald en glat pande

På banneret opridser Venstre 50 løftebrud, som Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt har begået efter valget i 2011.

Banneret prydes af en rød kvinde i profil med en meget lang Pinocchio-næse og en ’meget glat pande’, som Venstres politiske ordfører Inger Støjberg i går formulerede det.

Se interviewet med Inger Støjberg her.

Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune skal der ifølge lokalplanen for Ørestaden søges om tilladelse, før man må hænge et sådan banner op – og det har både Venstre og hotellet forsømt at gøre.

’Som forvaltningen har forstået på medieomtalen, skulle banneret allerede blive taget ned samme dag som det blev hængt op. Det vil forvaltningen naturligvis sikre sig er sket, og samtidig vil forvaltningen understrege reglen om, at ophængning af bannere skal godkendes af kommunen overfor hotellet’, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i en mail til Ekstra Bladet.

Ifølge forvaltningen skal der indhentes tilladelse hos Center for Trafik og Byliv under Teknik- og Miljøforvaltningen, hvis man vil ophænge bannere.

'Kommunen kan regulere opsætning af bannere og reklamer, når der er saglige hensyn – for eksempel trafiksikkerhed eller hensyn til bygningers udtryk i byen. Det er også tilfældet for den pågældende adresse i Ørestad,’ uddyber Teknik- og Miljøforvaltningen i mailen til Ekstra Bladet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sjovt valg-stunt - men Venstre glemte at spørge om lov. Foto: Philip Davali
Sjovt valg-stunt - men Venstre glemte at spørge om lov. Foto: Philip Davali

Venstre havde i går lejet en af Danmarks største kraner til at hænge banneret op på det 'Sorte Tårn', hvor Socialdemokraterne, SF og de Radikale i 2011 forhandlede regeringsgrundlaget, som er årsagen til, at løftebruddene stadig klæber til Helle Thorning-Schmidt og hendes regering.

Pinocchios næse bliver længere og længere jo mere, der bliver løjet. Således også Thornings ifølge Venstre. Foto: Philip Davali Dansk politik - 8. apr. 2015 - kl. 16:48 Venstre hænger Thorning ud som løgner

Da politisk ordfører Inger Støjberg i går præsenterede banner-stuntet for pressen, var hun af den klare overbevisning, at alle tilladelser var i orden.

Hotel afviser
Venstres presseafdeling meddeler, at man ikke har nogen kommentarer til sagen. I stedet henviser man til hotel Crowne Plaza.

Her forklarer pressechef Lotte Thor, at hun først hørte om banner-stuntet for to dage siden. Hun afviser dog i en efterfølgende mail, at hotellet skulle have ansøgt på forhånd.

'Vi har selvfølgelig vurderet den konkrete henvendelse og foretaget en forretningsmæssigt vurdering af et midlertidigt banner og mener ikke, at det er noget problem eftersom banneret ikke var noget permanent banner eller reklame, samtidig var banneret heller ikke til gene for omgivelserne og blev taget ned samme dag', skriver hun.

Lotte Thor henviser til dette link fra Københavns Kommunes hjemmeside som dokumentation for, at hotellet har overholdt reglerne.

Forelagt svaret og linket fra Lotte Thor og hotel Crowne Plaza fastholder Teknik- og Miljøforvaltningen dog, at reglerne er klart overtrådt.

Af teksten, som linket henviser til, fremgår blandt andet, at 'en stor del af ejendommene i Københavns Kommune er omfattet af en lokalplan eller af en byplanvedtægt. I sådanne planer vil der oftest være bestemmelser om, at skiltning og reklamering kræver godkendelse i kommunen'.

324 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere