Lars Løkke bliver rådgiver i advokatfirma

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal være rådgiver hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, oplyser firmaet. Han bliver dog i Folketinget

Arkivfoto: Claus Bonnerup
Arkivfoto: Claus Bonnerup

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal være juridisk rådgiver hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel.

Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse.

Han tiltræder sin nye stilling 15. april.

Lars Løkke Rasmussen vil dog beholde sin plads i Folketinget.

Dermed bliver arbejdet for Gorrissen Federspiel en deltidsbeskæftigelse.

- Hele mit voksne liv har centreret sig om udviklingen af det danske samfund og Danmarks rolle i verden, siger Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelelsen.

- Det glæder mig meget, at jeg nu kan bruge den viden og de kompetencer, som jeg har opbygget, til at rådgive store danske og internationale virksomheder i at tage kloge beslutninger for dem og for det samfund, som de er en del af, fortsætter han.

Lars Løkke Rasmussen er selv uddannet jurist.

Han forlod 31. august sidste år posten som formand for Venstre, samtidig med at partifællen Kristian Jensen trådte af som næstformand.

Siden har Lars Løkke Rasmussen været menigt medlem af Folketinget, mens Jakob Ellemann-Jensen har stået i spidsen for partiet som ny formand.

I Gorrissen Federspiel skal Lars Løkke Rasmussen indgå som selvstændig rådgiver i firmaets samlede juridiske rådgivning.

Martin André Dittmer er ledende partner hos Gorrissen Federspiel. Han mener, at Lars Løkke Rasmussens viden om samfundet fra hans politiske arbejde vil være et vigtigt aktiv for virksomheden.

- Vi kender vores klienters forretning, og vi skal forstå, hvordan den omkringliggende kontekst påvirker dem.

- Det gælder også den samfundspolitiske og ikke mindst geopolitiske kontekst – og her ser vi Lars Løkke Rasmussen bidrage med en indsigt i danske samfundsforhold og et udsyn i verden, der er med til at styrke os som advokatfirma, siger han i pressemeddelelsen.

618 kommentarer
Vis kommentarer