Lars Løkke: Mange vil savne Anker

Anker Jørgensen var symbolet på noget unikt ved det danske samfund, siger statsministeren.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det er med sorg, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har modtaget beskeden om den tidligere statsminister Anker Jørgensens (S) død. Det siger han i en pressemeddelelse.

- Anker Jørgensen gik fra et liv som lagerarbejder til landets højeste embede. Det siger noget om det unikke ved vores samfund.

- Et samfund han som modstandsmand, forbundsformand, folketingspolitiker og statsminister satte store aftryk på igennem sit lange virke, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge statsministeren siger det meget om Anker Jørgensens menneskelige kvaliteter, at han blev så folkekær som statsminister i en tid, som Lars Løkke Rasmussen kalder "en svær periode i danmarkshistorien."

- Danmark har mistet en personlighed, som vi alle holdt af og respekterede på tværs af partiskel, siger statsministeren.

Han husker et møde med sin nu afdøde forgænger en sommerdag for et par år siden.

- Man skulle ikke være sammen med Anker Jørgensen længe for at mærke hans lune gemyt og uhøjtidelige måde at være på.

- Selv om alderen havde sat sine spor, stod erindringerne om hans tid som statsminister stadig meget klart for ham, og vi fik en ligefrem snak om både politik og den barndom og ungdom, der lagde fundamentet for mennesket og politikeren Anker Jørgensen.

- Vi er mange, der vil savne Anker, siger Lars Løkke Rasmussen.

135 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere