Lars Løkke støtter bror i mail-storm mod dagblad

Knud Løkke Rasmussen har de seneste uger bombarderet BT's chefredaktør med mails. Statsminister Lars Løkke Rasmussen forstår godt, at broren vil have svar på sine 'rimelige' spørgsmål  

Lars Løkke Rasmussen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Lars Løkke Rasmussen. Foto: Tariq Mikkel Khan

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) rykker nu ud med opbakning til en mail-storm af BT's chefredaktør, som hans bror Knud Løkke Rasmussen har indledt.

Knud Løkke Rasmussen har med stor ihærdighed mailet til BT-chefen Olav Skaaning Andersen siden d. 1. september. Baggrunden er artikler bragt på bt.dk under overskrifterne 'Løkkes bror grillet i tv-program: Selskaber brugte ulovlige metoder' og 'Løkkes bror 'krydsforhørt på tv: Nu ændrer firmaet ’ulovlige’ og ’umoralske’ metoder.

I de adskillige henvendelser til Olav Skaaning Andersen stiller Knud Løkke Rasmussen bl.a. spørgsmålene:

Hvorfor er det relevant, at Natur-Energi har en kommunikationschef, der er "Løkkes bror”?

Skal Natur-Energi lastes af, at deres ansatte er “Løkkes bror”?

Skal jeg lastes af at være “Løkkes bror”?

Den omfattende mail-korrespondance har desuden kastet et blog-indlæg af sig fra Knud Løkke Rasmussen. Og det er efter, at en journalist har linket til bloggen på Twitter, at Lars Løkke Rasmussen nu erklærer sin støtte til broren:

“Løkkes bror”
Knud Løkke Rasmussen forklarer på sin blog, hvorfor han indledte mail-bombardementet af Olav Skaaning Andersen:

'Helt lavpraktisk er min påstand, at BT formentlig aldrig havde nævnt sagen, hvis ikke de havde kunne bruge vinklen “Løkkes bror” – og det indeholder et problem. Er det fair, at en virksomhed skal stilles dårligere, fordi den har statsministerens bror på lønningslisten?,' skriver Knud Løkke Rasmussen og fortsætter:

'Jeg satte mig for at undersøge sagen. Sendte en mail til BT’s ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen. Og så startede løjerne ellers. Mailkorrespondancen er sine steder sådan lidt lang – ja, nærmest triviel – i det, men den indeholder også en sær rytme og en kafkask undertone, der nærmest gør den til et stykke unik samtidssatire.

Alternativt giver den et trist indblik i en medieverden, der har travlt med at stille spørgsmål, men ikke selv evner at give svar.'

Svar fra BT
Det er Olav Skaaning Andersens kollega i BT's chefredaktion, Karl Erik Stougaard, som i første omgang besvarer Knud Løkke Rasmussens henvendelser. Karl Erik Stougaard beklager her, at der er en fejl i den ene af BT's artikler, men tilføjer bl.a.:

'Jeg har desuden talt med den pågældende journalist, som du var i kontakt med i går, ligesom jeg har gennemgået hendes interview med dig. Jeg kan på ingen måde genkende din beskrivelse af samtalens forløb.'

Senere skriver Olav Skaaning Andersen selv til Knud Løkke Rasmussen. Her bemærker Skaaning Andersen bl.a.:

'Min chefredaktørkollega, Karl Erik Stougaard, svarede på dine mails 2. september kl. 15.32 og igen 16.19.

Det gjorde han så godt, at jeg ikke har mere at tilføje.'

Du kan læse hele mail-korrespondancen her:

129 kommentarer
Vis kommentarer