Lars Løkkes højre hånd brød Folketingets regler

Energiordfører hjalp interesseorganisation med at tjene et betydeligt beløb. Det skete ved at bryde reglerne

(Foto: Venstre)
(Foto: Venstre)

Venstres magtfulde energiordfører, Lars Christian Lilleholt, brød Folketingets regler, da han i februar hjalp en af sine valgkampstøtter med at tjene et betydeligt pengebeløb under en konference på Christiansborg, skriver Berlingske.

Energiordføreren er blevet en central top-figur i Venstre og er ifølge Ekstra Bladets oplysninger Lars Løkke Rasmussens tætteste allierede i folketingsgruppen.

Lars Løkke håber på at vippe Thorning af statsminister-posten. (Foto: Jens Dresling) Meninger Her er Løkkes top ti Se også: Mød Løkkes ukendte væbner: Jeg vil gøre ALT for Lars

Lars Løkke håber på at vippe Thorning af statsminister-posten. (Foto: Jens Dresling) Meninger Her er Løkkes top ti

Ved konferencen 'Fremtidens Klima- og Energipolitik' var en stor del af den danske energibranche samlet på Christiansborg, hvor Folketinget gratis havde stillet den historiske Fællessalen til rådighed. På folkestyrets regning var der også sørget for AV-udstyr, stole på række og rengøring.

Det er praksis, når et folketingsmedlem arrangerer en konference med politisk indhold.

Der er blot et par regler: Man må ikke bruge lokalerne til kommercielt brug, og der må "ikke opkræves gebyr for deltagelse", som overstiger "nødvendige" udgifter for den praktiske gennemførelse af arrangementet".

Og vigtigst: Det må ikke give overskud.

Det var Lars Christian Lilleholt og interesseorganisationen Foreningen Danske Kraftvarmeværker (FDKV), der stod bag arrangementet. Af invitationen fremgår det ifølge Berlingske, at deltagerne blev opkrævet et gebyr på 1550 kroner eksklusive moms for at deltage.

Formandskabet kan ikke drikke en øl sammen. De lignede heller ikke nogen, som havde lyst, da de præsenterede sig omkring midnat efter krisemødet 3. juni i Odense. Foto: Anthon Unger Politik Løkke og Jensen i ølkrig

Det beløb overstiger dog umiddelbart langt arrangørernes udgifter til arrangementet, og direktøren for FDKV, Erik Nørregaard Hansen, bekræfter over for Berlingske, at arrangementet har givet et overskud. Hvor stort et plus vil direktøren dog ikke ud med.

Det er ifølge Berlingske langt fra første gang, at interesse­organisationen har indkrævet høje deltager­gebyrer for at deltage i arrangementer på Christiansborg med hjælp fra Lilleholt.

Politikeren har også fået noget ud af sit samarbejde med FDKV. Blandt andet 2000 kuglepenne med eget navn på til valgkampen til en værdi af mellem 8000 og 10.000 kroner.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), er overrasket over sagen, da "det er i strid med reglerne". Han opfordrer FDKV til at tilbagebetale sit overskud.

Samarbejdet møder også kritik­ blandt medlemmer af Folketingets Præsidium.

- Det lugter af en vennetjeneste. Man gør det at låne lokaler på Christiansborg til en pengemaskine for ens venner, som i andre sammenhænge understøtter ens politiske aktiviteter, siger Enhedslistens Per Clausen.

Også Dansk Folkepartis medlem af præsidiet, Pia Kjærsgaard, kræver en forklaring fra Lilleholt, som selv afviser, at han bevidst har brudt reglerne.

213 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere