Lars Seier pønser på penge-gave til Liberal Alliance

En klækkelig saltvandsindsprøjning er formentlig på vej til Anders Samuelsen og co.

Lars Seier Christensen taler med Ekstra Bladet under weekendens landsmøde i Tivolis kongrescenter. Foto: Anthon Unger
Lars Seier Christensen taler med Ekstra Bladet under weekendens landsmøde i Tivolis kongrescenter. Foto: Anthon Unger

Underskud var godt nok vendt til overskud, da Liberal Alliance i weekenden præsenterede regnskabet for 2018.

Men et overskud på knap 1,9 mio. kroner er ikke meget at føre valgkamp for.

Men mon ikke partiets tidligere storsponsor ender med at redde kastanjerne ud af ilden.

Lars Seier Christensen er i hvert fald på vippen til at udskrive en klækkelig check.

- Jeg har ikke gjort det de sidste år, men det er muligt, jeg giver (et bidrag, red.) her op til valgkampen. Det har jeg ikke besluttet endnu.

- Hvilken størrelse bidrag?

- I hvert fald sådan, at du vil kunne se mit navn på listen over bidragsydere. Der skal nok lidt mere til end 20.000 kroner.

- Alle partier har brug for at føre valgkamp. Alle partier har brug for en eller anden grad af støtte. Så det kan altid hjælpe. Hvor meget det egentlig betyder, det ved jeg ikke. Men det er selvfølgelig et problem, hvis du slet ikke er synlig.

- Kan der ikke bare stå LA på FCK's trøjer?

- Haha, nej, så skal penge jo den anden vej. Og det vil Carlsberg nok heller ikke være så glade for.

DF får klippet vingerne
- Men du overvejer altså en donation. Det må betyde, at de negative ting med turene op i træerne og den slags ikke har den store betydning for dig?

- Næh. Jeg er medlem af det her parti. Det har jeg været, siden det blev Liberal Alliance. Jeg støtter det her parti, siger han.

- Du er ikke imponeret over Lars Løkke...

- Jeg er ikke imponeret over deres vilje til at tage nogle liberale slagsmål. Jeg synes, Lars Løkke er en god og kompetent statsminister, men jeg kunne godt tænke mig noget mere kant på. Det kan også være, det bliver muligt, nu hvor DF får klippet vingerne lidt.

Den seneste tid har Venstre været plaget af afsløringerne af, at bl.a. politisk ordfører Britt Bager har modtaget sponsorkroner på bemærkelsesværdig vis.

Alle bidragsydere, som giver 20.000 kroner eller mere, skal oplyse deres navn offentligt. Men den regel har Britt Bagers sponsor omgået ved at dele sin donation op i fem portioner á 20.000 kroner afsendt fra fem anonyme selskaber.

Britt Bager får opbakning fra kæresten efter kritik af sin hemmeligholdelse af sponsor. Foto: Jens Dresling/RitzauScanpix Dansk politik Kæresten i heftigt forsvar for Britt Bager

Britt Bager er kommet i modvind efter penge-fifleri. Foto: Liselotte Sabroe/RitzauScanpix Dansk politik Qvortrup: Hun gør sig dummere, end hun er

Åbenlys misbrug
Men den metode overvejer Lars Seier Christensen bestemt ikke.

- Vi har altid insisteret på at være åbne. Hvis ikke vi gider give vedkommende over 20.000 kroner, så gider vi ikke gøre det. Man skal spille med åben pande, synes jeg, siger han.

- Hvis man er en virksomhed eller en fagforening, en institution eller organisation, så synes jeg, man bør være åben. Men jeg kan godt forstå, hvis man er en person i Vestjylland, der stemmer på Enhedslisten, at det kan være lidt anstrengende. Eller hvis man er offentligt ansat og stemmer på Joachim B. Olsen. Så giver den grænse mere mening.

- Men det med at give fire gange 20.000 igennem nogle firmaer, det er noget pjat. Jeg ved ikke, hvordan man forhindrer det. Men det er helt åbenlyst forkert og misbrug af reglerne.

- Jeg kender ikke sagen (med Britt Bager, red.), men principielt set, så vil det være forkert, siger Lars Seier Christensen.

Anders Samuelsen siger kort, at Liberal Alliance nok skal klare valgkampen økonomisk - kæmpedonation eller ej.

Skattelettelse på båden

- Tillykke med skattelettelsen på din båd i Tuborg Havn.

- Mange tak. Nu kender jeg ikke de eksakte regler og hvor meget det impacter (hvor stor skattelettelsen bliver, red.). Men jeg kan sige, at efter ti års arbejde for et mere frit Danmark, så jeg håber, jeg får mere ud af det end en lille rabat på min båd.

- Var du træt af, at vi her på Ekstra Bladet lagde din båd sammen med den skattelettelse?

- Næh, sådan er det, når man stikker næsen frem og er synlig. Det var en sjov artikel. Det tager jeg ikke anstød af.

- Jeg ved som sagt ikke, hvad den præcise besparelse er. Men jeg kan afkræfte, hvis nogen tror, at det var hele grunden til, at jeg har været lidt med undervejs de sidste ti år. Men I er velkommen til at skrive alt, hvad I har lyst til. For det er jo rigtigt. Det havde været noget andet, hvis det havde været anderledes, siger Lars Seier.

Ekstra Bladet kunne i efteråret fortæller, hvordan Liberal Alliance i forbindelse med finansloven pressede på for at få gennemført en skattelettelse for bådejere. Skattelettelsen endte med at blive gennemført.

Lars Seier vil i år blive opkrævet cirka 20.000 kroner mindre i skat på sin bådforsikring end sidste år.

Lars Seier kan score på 'LA's gave' til overklassen

DF og LA i spydig infight om bådskat 

 

Lars Seiers båd i Tuborg Havn hedder Liberty. Og nej, det er ikke den lille sejlbåd tættest på kameraet. Foto: Olivia Loftlund

 

 

Lars Seier Christensen og den amerikanske ambassadør Carla Sands under weekendens LA-møde. De to snakkede bl.a. om hendes arbejdsgiver Donald Trump. Foto: Anthon Unger
Lars Seier Christensen og den amerikanske ambassadør Carla Sands under weekendens LA-møde. De to snakkede bl.a. om hendes arbejdsgiver Donald Trump. Foto: Anthon Unger
 

260 kommentarer
Vis kommentarer