Lave asyltal får ikke regeringen til at ændre prognose

Svensk id-kontrol, dansk grænsekontrol eller en kombination. Det er svært at sige, hvorfor færre kommer til

I sidste uge registrerede politiet 87 asylansøgere. Dermed fortsætter det ugentlige antal asylansøgere med at ligge under 100.

Der er dog reelt ingen, der ved, hvorfor tallet stadig er i den lave ende sammenlignet med starten af året. Det erkender udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag på et samråd.

Ifølge regeringens prognose ventes der at ankomme 25.000 asylansøgere i Danmark, men "det kan ændre sig meget hurtigt," understreger Inger Støjberg, hvorfor prognosen ikke skal ændres.

- Det er ikke muligt entydigt at konkludere, i hvilket omfang faldet i asyl- og indrejsetallet skyldes den svenske id-kontrol, den danske grænsekontrol, om det skyldes andre forhold eller en kombination af de ting. Det sidste er nok ret sandsynligt.

- Grænsekontrollen må dog nok siges at have haft en præventiv virkning, idet de lave indrejsetal giver anledning til at tro, at færre mennesker har et ønske om at rejse gennem Danmark, siger Inger Støjberg.

Siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar, har Udlændinge- og Integrations- og Boligministeriet dagligt offentliggjort en opgørelse over asylansøgninger.

I den første uge med grænsekontrol blev der registreret 641 asylansøgere. Tallet er faldet støt uge for uge siden.

De seneste seks uger er der blevet registreret under 100 asylansøgere ugentligt.

9 kommentarer
Vis kommentarer