Lektor: Befolkningen har mistet tilliden til Skat

Borgernes manglende tillid til Skat er katastrofal - samfundet bryder sammen, mener kommunikationsdirektør

(Arkivfoto: Colourbox)
(Arkivfoto: Colourbox)

Skat har udelukkende haft fokus på den økonomiske bundlinje og glemt at kommunikere identitet - hvorfor de er sat i verden, og hvem de er.

På den måde har den danske befolkning mistet tilliden til den offentlige institution.

Det mener Kresten Schultz Jørgensen, der er direktør i rådgivningsfirmaet Lead Agency og ekstern lektor i strategisk kommunikation ved CBS.

- Det er katastrofalt, når borgerne mister tilliden til Skat. En fundamental samfundsstruktur bryder sammen, siger han og fortsætter:

Se også: Minister: Skat skal oprustes med flere ansatte

- Skat står tilbage som en central historie, hvor befolkningen skridt for skridt har mistet tilliden til en fuldstændig central offentlig myndighed i Danmark.

Kresten Schultz Jørgensen nævner offentlige forvaltninger som Rigspolitiet og Anklagemyndigheden som eksempler, hvor man har været god til at kommunikere identitet.

- De har været langt dygtigere til at kommunikere, hvilke principper deres offentlige myndighed skal stå på mål for, siger han.

Chefer ryger nu i Skat efter en række skandale-sager. Foto: Stine Bidstrup Politik - 25. sep. 2015 - kl. 09:34 Skandalesagerne: Hovederne ruller i Skat - topdirektør slipper

Ifølge ham skal Skat starte helt forfra for at genskabe danskernes tillid.

- De skal starte fuldstændig forfra med en ny fortælling. De skal fortælle, at de er til for borgerne, og at de er i en daglig og tæt relation med det omgivende samfund, siger han og afslutter:

- De skal fortælle, at de er en del af det danske samfund, og at de er ikke det danske samfunds modstander.

18 kommentarer
Vis kommentarer