Liberal Alliance blæser til frihedskamp

Pragmatisk LA vil blandt andet fokusere på licens og grundskyld. Den store kamp om topskat kommer senere

Licens, folkeskole, grundskyld, afregulering af erhvervslivet og registreringsafgiften på biler.

De fem områder vil få Liberal Alliances fulde opmærksomhed i de kommende måneder, bebuder partiets ledelse, efter at dets folketingsgruppe har holdt sommergruppemøde i Slagelse.

Partiets mærkesag, topskatten, som LA-leder Anders Samuelsen kæmpede hårdt for at få nævnt i regeringsgrundlaget, er dog ikke glemt. Men den store kamp kommer til at stå i foråret, forklarer partiet.

- Alle ved, at Liberal Alliance går ind for lavere topskat, og det er en stor prioritering for partiet, men vi er meget mere end lavere topskat, siger Liberal Alliances politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll, på partiets sommergruppemøde.

Hvad det mere dækker over, løfter Anders Samuelsen sløret for.

- Licens. Det er også en frihedskamp. Det er en diskussion om ytringsfrihed og medievalg. Vi tvangsopkræver penge fra borgerne til et bestemt medie, der har mulighed for at udkonkurrere private medier, siger han.

Partiet ønsker at ændre folkeskolereformen, så familierne får mere tid med deres børn, og grundskylden skal sænkes. Desuden vil partiet af med registreringsafgiften på biler, mens regeringsgrundlaget blot omtaler en omlægning.

- Det er ikke ambitiøst nok. Det kan ikke være rigtigt, at staten skal vælge, hvilken bil vi køber, siger Anders Samuelsen.

Endelig vil partiet afregulere erhvervslivet, særligt landbruget.

- Vi overimplementerer EU-regler. Alene det at regulere dansk landbrug på samme måde som i det øvrige EU kan skabe 25.000 arbejdspladser, siger landbrugsordfører Mette Bock.

På de fem områder skal danskerne gerne kunne se, at der er kommet en ny regering til, lyder det fra LA. Men topskattelettelserne vil partiet vente med. De skal ikke være en del af finanslovforhandlingerne dette efterår.

Partiet håber derimod at kunne forhandle sig frem til topskattelettelser næste år.

25 kommentarer
Vis kommentarer