Annonce:
Annonce:

Liberal Alliance: Et trist farvel til flittig minister

Hun var en velforberedt og kompetent minister, siger Liberal Alliances landbrugsordfører om Eva Kjer Hansen

Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
Annonce:
Følg Politik

Hun havde styr på sit fagområde, og hun var lyttende og flittig.

Sådan lyder det i korte træk, når Liberal Alliances landbrugsordfører, Mette Bock, skal beskrive den afgående miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V).

Og Eva Kjer Hansens afgang udløser derfor ærgrelse hos den liberale støtte.

- Vi beklager det meget i Liberal Alliance, og personligt er jeg rigtig ked af det. Jeg har arbejdet tæt sammen med Eva Kjer Hansen gennem lang tid.

- Hun har været en meget dygtig og kompetent minister, som faktisk har vidst noget om sit fagområde. Hun har været velforberedt, flittig, og hun har været lyttende, siger Mette Bock til Ritzau.

Lørdag meddelte miljø- og fødevareministeren, at hun forlader sin post. Det skete efter flere dages krise blandt de borgerlige partier.

Annonce:

- Det er beklageligt. Men man må også tage hatten af, for at hun har valgt at sætte sin egen person til side, fordi hun er klar over, at det er nødvendigt, hvis vi stadig skal have en borgerlig-liberal regering, siger Mette Bock.

Tirsdag udtrykte De Konservative mistillid til Eva Kjer Hansen i sagen om den omstridte landbrugspakke, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vedholdende bakkede op om sin minister. Også Dansk Folkeparti og Liberal Alliance støttede Eva Kjer Hansen.

De Konservative mener - ligesom partierne i rød blok - at hun vildledte Folketinget i forbindelse med udformningen af landbrugspakken.

Landbrugspakken blev dog vedtaget torsdag med støtte fra De Konservative.

Trods de seneste dages krise blandt de borgerlige partier, forventer Mette Bock, at samarbejdet mellem dem kommer op at køre igen. Det er ganske enkelt nødvendigt.

- Der bliver nogle gange råbt højt og smækket med dørene på Christiansborg, men vi har en pligt til at få det til at fungere. Så det er jo et spørgsmål om professionalisme, siger Mette Bock.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: