Liberal Alliance vil skrotte måltal for kvinder

Fra politisk hold bør man ikke presse på for at få kvinder ind på ledelsesniveau i virksomheder, mener LA

Det er at gøre kvinder en tvivlsom tjeneste, når politikerne opstiller måltal for den kønsmæssige sammensætning af ledelserne i landets store virksomheder og statslige institutioner.

Med de nuværende regler kan man endda tale om en form for "kønskvote light", mener ligestillingsordfører Laura Lindahl fra Liberal Alliance ifølge Berlingske.

Partiet vil med et nyt beslutningsforslag afskaffe de såkaldte måltal, der har til hensigt at fremme kvinders rolle og position i store virksomheder og institutioner, skriver avisen.

For Laura Lindahl skyldes modstanden både "det bureaukratiske bøvl" og ideologiske årsager.

- Vi mener, at det er den enkeltes kvalifikationer, der skal være afgørende for, om man får et bestemt job. Hvis jeg fik et job på baggrund af en kvote, så ville jeg ikke ane, om jeg var dygtig, eller om de lige manglede en kvinde for at nå et måltal på 40 procent, siger ligestillingsordføreren til Berlingske.

Laura Lindahl mener, at det må være "selvindlysende for de fleste, at kønsforskelle eksisterer", og at mænd og kvinder "prioriterer forskelligt".

- Jeg tror ikke, det er en tilfældighed, at flere mænd er tømrere, murere og VVS'ere, mens flere kvinder er sygeplejersker og frisører. Der er noget grundlæggende forskelligt i os, fordi kvinder har et omsorgsgen, der betyder, at vi prioriterer anderledes end mænd.

- Kvinden tænker, hvor meget får jeg ud af at lægge de ekstra timer i arbejdet i forhold til at være sammen med familien. For en mand er der generelt mange andre ting på spil som position og magt, siger hun til avisen.

De Radikales Sofie Carsten Nielsen mener omvendt, at det er vigtigt at skubbe på udviklingen ved hjælp af måltal.

- Hvis man ikke anerkender, at der i dag findes strukturer, som forhindrer, at man finder de bedst kvalificerede, også blandt kvinder, så har man skyklapper på, siger hun til Berlingske.

7 kommentarer
Vis kommentarer