Licenskrig: Kristian Jensen hælder Joachim B. ned ad brættet

Finansministeren afviser Liberal Alliances krav om at genforhandle aftalen mellem regeringen og DF om at opkræve licensen over bundskatten

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Finansminister Kristian Jensen (V) afviser kravet fra Liberal Alliances finansordfører, Joachim B. Olsen, om at genforhandle den politiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om flytte licensregningen over på skattebilletten.

Beregninger fra den liberale tænketank Cepos viser, at aftalen - der samtidig beskærer DR's licensindtægter med 20 procent - på lang sigt vil øge skattetrykket med 500 millioner kroner. Og derfor kræver Joachim B. Olsen, finansordfører for regeringspartiet Liberal Alliance, at aftalen skal genforhandles og ændres.

Men det mener finansministeren ikke, at den skal.

- Cepos tager fejl. Den aftale, vi har lavet, giver danskerne en skattelettelse. Bottom-line er, at danskerne får en skattelettelse. Og det har jeg ikke lyst til at lave om på, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Joachim B. kræver licensaftale ændret: - Det er uacceptabelt

Beregninger fra Finansministeriet har vist, at alle familietyper ville få en skattelettelse.

Men Cepos har undersøgt forudsætningerne for det regnestykke og er altså kommet frem til, at der på lang sigt - efter 2025 - vil være tale om en stigning i skattetrykket.

- Det er uacceptabelt og imod intentionen i den politiske aftale. Regeringen må sætte sig ned sammen med DF og få ændret aftale, så den politiske intention, de fire partier har haft, kan blive realiseret i den virkelige verden, sagde Joachim B. Olsen tidligere fredag.

Ifølge Cepos - og Joachim B. Olsen - bør personfradraget reduceres mindre end det som ligger i aftalen. Regeringen og DF er blevet enige om at beskære alle danskeres skattefradrag med 2900 kroner om året.

Cepos mener kun, at det skal beskæres med 2400 kroner, hvis man skal undgå en varig skattestigning.

Men den udmelding hælder finansminister Kristian Jensen altså ned ad brættet.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+