Lidegaard: Først valg - så mulig forlængelse af IS-mission

Udenrigsministeren vil ikke - som Venstre - forlænge IS-mission nu. Først skal folketingsvalget overstås

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO
Følg Politik

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) vil ikke udelukke at forlænge den danske militære indsats mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, IS.

- Men nu tager vi først lige folketingsvalget i Danmark. Vi tager også sommeren over, for der er udvikling på jorden i Irak, og så tager vi en drøftelse med Folketingets partier.

- Det er for tidligt at komme med en endelig signalgivning her, siger han efter et møde i Paris tirsdag.

Ministeren har været til møde med den internationale koalition af lande, som kæmper mod Islamisk Stat i Irak og Syrien. Og det har været et godt møde, lyder det fra Lidegaard.

- Jeg kan fortælle, at den her koalition er mere stålsat end nogensinde på at holde sammen og bekæmpe Isil (et andet navn for Islamisk Stat, red.), for der er ikke noget alternativ, siger han.

Samtidig med mødet i Paris har Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, meldt ud, at han mener, at regeringen bør forlænge mandatet til den danske mission allerede nu.

Han kritiserer, at Lidegaard for nylig ikke ville love at forlænge mandatet, selvom stort set alle andre i verden ifølge Troels Lund Poulsen kan se, at det behøves.

- Jeg finder det ærligt talt useriøst, at Troels Lund forsøger at drive politisk plat på denne her sag. Det er den alt for alvorlig til, lyder svaret på kritikken fra Lidegaard.

- Jeg har klart tilkendegivet, at vi ikke løber af pladsen, men det konkrete bidrag giver det ingen mening at forholde sig til nu, siger ministeren.

I øjeblikket har Danmark indsat syv F-16-fly samt 280 mand, der blandt andet træner irakiske soldater, som en del af kampen mod IS.

Det danske bidrag har i alt fløjet 365 missioner og anvendt 322 bomber siden den første mission i midten af oktober sidste år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+