Lidegaard til LA: Vi I smide flygtninge ud med faldskærm?

FN's flygtningekonventioner skal ifølge Liberal Alliance suspenderes i to år. På den måde kan ingen søge asyl i Danmark. Dette har fået modstand fra blandt andre Martin Lidegaard

Simon Emil Ammitzbøll svarer på, om Liberal Alliance vil smide flygtninge ud med faldskærm.

Den nuværende flygtningesituation er ude af kontrol ifølge Liberal Alliance og for at få styr på den kommer partiet nu med et kontroversielt udspil under overskriften 'Human og fornuftig hjælp i nærområderne'.

Her foreslår partiet at suspendere for FN's flygtningekonventioner i to år og dermed helt lukke grænsen af for asylansøgere.

Det fortæller partiets gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, i Berlingske.

- Vi er nødt til at indstille os på, at vi befinder os i en ny virkelighed. Vi har både en forpligtelse til at hjælpe ofrene for krigen i Syrien, men vi har også en forpligtelse til at passe på vores eget samfund, siger han.


Se hele debatten her

Dette har fået De Radikales udenrigsordfører, Martin Lidegaard, til at komme med kritik. Han mener, at Danmark vil blive til grin i resten af verden, hvis forslaget blev ført ud i livet.

Liberal Alliance får ikke opbakning fra Venstre-regeringen til forslaget om at suspendere de internationale flygtningekonventioner i to år og i stedet bruge ressourcerne på hjælp i nærområderne og 4000 kvoteflygtninge.

Det fastslår udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Se også: Ingen asylansøgere: Liberal Alliance vil lukke for Danmark i to år

- Vi støtter ikke, at man skal suspendere flygtningekonventionerne. Vi har sagt, at de konventioner der er, bærer præg af, at de er skrevet i en anden tid, så der kan blive behov for, at man kigger på dem med moderne øjne.

- Men vi mener ikke, at vi står i en situation, hvor vi hverken kan eller skal suspendere FN-konventioner, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Danmark var det første land, der underskrev FN's flygtningekonvention, som blev udarbejdet i 1951.

469 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere