Lige nu: Her reder Danmark op til flygtninge i hundredvis

PRAKTISK OVERBLIK: 630 sengepladser under etablering til ankomne flygtninge

Flygtninge ankommer til Rødby mandag. (Video: Per Rasmussen)

Ca. 1150 flygtninge er siden søndag rejst ind i Danmark, inden de - for manges vedkommende - forsøger at komme videre til Sverige.

For at tage sig af de mange migranter arbejder myndigheder i hele landet lige nu sammen i den den Nationale Operative Stab (NOST) for at sikre de bedst mulige forhold for de nyankomne.

Sengepladser

Beredskabsstyrelsen, der udgør en af partnerne i NOST, har tirsdag morgen udarbejdet et situationsbillede, der gør status over den aktuelle indsats ved grænseovergangene og i de berørte kommuner.

Af situationsbilledet, som Ekstra Bladet har set, fremgår det, at der lige nu er 630 sengepladser under opredning for akut at kunne at huse de flygtninge, der når over grænsen.

Det drejer sig om 500 sengepladser på en lukket skole i Rødbyhavn og 130 sengepladser i Bavnehøjhallen i København.

Ifølge operativ chef ved Beredskabsstyrelsen, Lars Schou, er der tale om Beredskabsstyrelsens egne feltsenge.

Mennesker på flugt gennem Danmark. Foto: Per Rasmussen. Samfund - 8. sep. 2015 - kl. 12:06 Svensk ministerium afviser flygtninge-aftale

Folk får ikke lov til at lukke munden på mig ved at kalde mig flygtningehader, siger Suzanne Bjerrehuus. Foto: Jesper Stormly Hansen Danske kendte - 8. sep. 2015 - kl. 11:47 Suzanne Bjerrehuus: Flygtningene får os til at tabe hovedet

Se også: Støjberg: Sådan håndterer vi flygtningekrisen

-  Der er tale om feltsenge med tilhørende soveposer til. Dels nogle med diagonale ben, som kendes fra bl.a. Spejdersport. De kommer fra vores internationale beredskab. Og så er der også dem, du kan få i Jysk med blå striber og en bøjle i hver ende, som vi har vi til egne personelreserver, siger Lars Schou til Ekstra Bladet.

Mad og vand

Udover de mange sengepladser arrangerer Beredskabsstyrelsen også mad og vand til de mange primært syrere.

I samarbejde med Aabenraa Kommune sørger Beredskabsstyrelsen Sydjylland således for forplejning af 280 udlændinge i Frøslevlejren. Derudover er Beredskabsstyrelsen også fortsat indsat i forbindelse med lænsning af vand ved Skanderborg, fremgår det af styrelsens situationsbillede.

Mobilt kommandocenter

Endelig har Beredskabsstyrelsen opstillet et såkaldt Ledelses- og Kommunikationsmodul (LKM) i Rødbyhavn. Der er tale om en lastbil, som skal hjælpe politiets lokale koordinering af indsatsen med modtagelse af udlændinge i Rødbyhavn. I forbindelse med det mobile kommandocenter er der også opstillet en kommandostade-påhængsvogn (KST), som indeholder et mødelokale og toiletfaciliteter.

I forbindelse med det det mobile center er der indsat en befalingsmand og 10 menige med henblik på støtte ved indkvartering.

Kan fortsætte

Operativ chef ved Beredskabsstyrelsen, Lars Schou, oplyser til Ekstra Bladet, at den operative stab ikke har problemer med at håndtere den aktuelle flygtningesituation i Danmark.

- På det nuværende niveau, kan vi køre et godt stykke tid de to steder, hvor vi har grænseovergange, lyder det fra Lars Schou.

Den operative chef oplyser i øvrigt, at det er første gang, der etableres akut flygtningemodtagelse i den nuværende størrelsesorden, siden flygtninge fra Balkan ankom i 90erne.

- Dengang var jeg tjenestegørende i Næstved, hvor vi modtog ca. 100 fra Balkan, der overnattede i vores gymnastiksal.

52 kommentarer
Vis kommentarer