LIGE NU: Intense borgmester-dramaer flere steder i landet

Selvom kommunalvalget er overstået for ni dage siden udspiller der sig i disse timer og dage fortsat intense dramaer i tre af landets kommuner

Der hersker kaos på Fanø Rådhus (Video: TV Syd)

Man troede, alt var i den skønneste orden, da Dragørs borgmester for kun fire dage siden sikrede sig opbakning til en periode mere på posten, men nu vakler stolen allerede under borgmesteren. Det skriver TV2 Lorry

Et flertal uden om Venstrepolitikeren har indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde, fordi de angiveligt er harme over, at de først på valgdagen fik information om en tilsynsrapport, der retter kritik mod kommunens hjemmepleje.

Kommunen kendte til rapporten flere måneder op til valgkampen.

Efter fire dages forhandlinger: Endnu en borgmester er fundet

- Det er simpelthen gået noget galt i kommunikationen op gennem leddene i hjemmeplejen og i forvaltningen, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup til TV2 Lorry.

Borgmesteren forklarer selv overfor mediet, at han ikke kendte til rapporten før den 14. november.

Det er fra Socialdemokratiet, at der er den største tvivl, mens Dansk Folkeparti har meldt ud, at de fortsat står bag borgmesteren.

Alt i spil på Fanø
På den lille ø bliver den nyvalgte borgmester Kristine Kaas Krog, der er fra Fanø Lokalliste, måske alligevel ikke Fanøs nye borgmester. Årsagen hertil er, at hun er klar til at gå efter en bredere konstituering i det nye byråd, men den er hverken De Konservative eller SF med på.

Det skriver TV Syd.

Ved at hun indkalder til disse forhandlinger, er der ikke længere en aftale, mener de to partier. Og derfor er alt nu i spil.

- Konstitueringsaftalen er faldet på gulvet, og jeg er skuffet over og faktisk lidt vred over at skulle læse på Facebook, at Kristine Kaas Krog åbenbart har inviteret alle andre med uden at informere os, siger Karen Jeppesen, byrådsmedlem i SF til TV Syd.

Kæmpe drama på Fanø - borgmesteraftale opsagt

I Alternativet er de ikke enige med deres politiske samarbejdspartnere. Sofia Valbjørn mener nemlig, at aftalen fortsat er gældende.

Ved valget for ni dage siden samlede Fanø Lokalliste sammen med SF, Alternativet og De Konservative et flertal med seks mandater mod fem. På den måde blev den gamle borgmester, Erik Nørreby, fra Venstre skubbet af pinden, og frem til i går så det altså ud som om, at Kristine Kaas Krog ville være den nye ejer af borgmesterkæden.

Hvordan den nyvalgte borgmester forholder sig til modvinden er endnu uvist.

Frygter lodtrækning
I Slagelse er der endnu slet ikke blevet peget på en borgmester.

Tre af partierne i byen frygter, at en lodtrækning om posten kan ende med at blive den eneste løsning.

I en mail til Ritzau oplyser Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre i går aftes, at forhandlingerne igen er stødt på grund.

- Drøftelserne er desværre grundstødt. Partierne er ikke enige om, hvem der skal være borgmester. A (Socialdemokratiet), Ø (Enhedslisten) og F (SF) har valgt at pege på John Dyrby Paulsen (S) betingelsesløst, skriver de tre partier i mailen til Ritzau.

Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Borgmester-kampen tiltrak stor opmærksomhed allerede på valgnatten, da John Dyrby Paulsen udpegede sig selv som byens nye borgmester. Det viste sig dog hurtigt, at der ikke var tilstrækkeligt opbakning til hans kandidatur.

Borgmester-kaos i Slagelse 'helt ude i hampen': Kan ende i lodtrækning

Lige siden har partierne siddet i intense forhandlinger om posten, men det har ikke været muligt at finde flertal for hverken Venstres eller Socialdemokratiets kandidater.