Lille stationsby får 113 nye arbejdspladser: Nu skal herlighederne vises frem

Der er både jubel og bitterhed rundt om i landet efter regeringens nye udflytningsplan

Sorø's borgmester Gert Jørgensen(K) iværksætter nu en charmeoffensiv for at 113 statslige ansatte bosætter sig i kommunen. (PR-FOTO)
Sorø's borgmester Gert Jørgensen(K) iværksætter nu en charmeoffensiv for at 113 statslige ansatte bosætter sig i kommunen. (PR-FOTO)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen(V) og regeringens nye plan for udflytning af statslige arbejdspladser medfører både jubel og bitterhed landet over.

Den store vinder er Region Midtjylland, der får 1082 nye arbejdspladser, mens Region Nordjylland bliver sorteper med kun 399. 

Vindere og tabere

Her er antallet nye statslige arbejdspladser, som de enkelte regioner har fået i regeringens ’Bedre balance 2’ udspil. I parentes er antallet fra første runde i 2015:

Region Midtjylland: 1082 (554)

Region Syddanmark: 1015 (998)

Region Sjælland: 931 (1.223)

Region Nordjylland: 399 (517)

Region Hovedstaden: 103 (15)

Et af de steder, hvor der bliver af klappet af regeringen, er i stationsbyen Stenlille i Region Sjælland med 2.083 indbyggere. Her får man i alt 113 nye arbejdspladser, hvoraf hovedparten er til et driftscenter, der skal varetage driften af gasnettet på Sjælland. 

Byen ligger i Sorø Kommune, og her er den konservative borgmester rigtig godt tilfreds:

– Jeg er utrolig glad for, at man også tilgodeser de mindre bysamfund. Det er selvfølgelig et kæmpe løft, hvad angår den afledte effekt i forhold til handel og aktivitet, når der kommer 113 til, siger Gert Jørgensen.

Udflytning: Hvorfor går du ikke forrest, Sophie?

Kommunen har også allerede lagt en plan for, hvordan man kan få de 113 og deres familier til også at bosætte sig i området:

– Vi har jo set ved tidligere udflytninger, at kun 20 procent rent faktisk flytter med og bosætter sig der. Så vi har nedsat et taskforce og vil blandt andet tilbyde de 113 en rundtur i området for at vise alle herlighederne frem med henblik på en tilflytning. 

– Vi har jo en natur - og kulturhistorie som ingen andre kommuner kan måle sig med, siger Gert Jørgensen. 

Borgmester i Morsø: - Stor skuffelse

Borgmester i Morsø Kommune Hans Ejner Bertelsen er skuffet over, at den vestlige del af Nordjylland er blevet forbigået i regerings udflytningsplan. (PR-FOTO)
Borgmester i Morsø Kommune Hans Ejner Bertelsen er skuffet over, at den vestlige del af Nordjylland er blevet forbigået i regerings udflytningsplan. (PR-FOTO)

I en af de nordjyske kommuner, Morsø, er skuffelsen til gengæld ekstra stor. Her kommer der ingen nye arbejdspladser, og man blev også forbigået ved den første udflytningsplan i 2015.

– Jeg synes, det er positivt, vi har en regering, der tør tage diskussionen om at flytte arbejdspladser ud, når det så er sagt, synes jeg, at det er trist, at man ikke har fået justeret kikkerten ind til Nordjylland, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

– Og de få, der er gået herop, til centrerer sig om Frederikshavn, Hjørring og Aalborg. Hele den vestlige del er mere eller mindre overset, og at vi på Mors ingen får er en stor skuffelse, siger han.

Borgmesteren forklarer, at man ellers har gjort alt for at komme i regeringens søgelys:

– Vi havde foreslået flere ting og også skrevet, vi havde nogle lokaler, der var relevante. Jeg må nu prøve at få en forklaring på det, når jeg mødes med mit politiske bagland, siger han.

Regeringen mangler endnu at fastlægge, hvor yderligere 600 statslige arbejdspladser inden for forsvarsområdet skal placeres. De forventes at blive meldt ud efter forsvarsforliget. 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?