LIVE: Dansk Folkeparti og Tulle slæbt i retten

15 personer har sagsøgt partiformanden og partiet for at have skrevet deres navne i en omstridt avisannonce, som partiet indrykkede i maj 2013. Se med live nedenfor.

Kristian Thulesen Dahl bliver i dag slæbt i retten af 16 personer. (Foto: Polfoto)
Kristian Thulesen Dahl bliver i dag slæbt i retten af 16 personer. (Foto: Polfoto)

Dansk Folkeparti har været en del i retten den sidste uge.

I tirsdags blev Mogens Camre dømt i Retten i Glostrup for racisme, men valgte at anke sagen til Landsretten.

Se et udpluk af citater fra Mogens Camre gennem tiden her.

I dag er det så Dansk Folkeparti og partiformand, Kristian Thulesen Dahl, der bliver slæbt i retten i et civilt søgsmål.

15 personer har nemlig sagsøgt partiet og formanden for at have bragt deres navne i en omstridt annonce tilbage i maj 2013.

Annoncens overskrift var 'En på listen er til fare for Danmarks sikkerhed. Nu bliver han dansker', og nedenunder var 700 nye danske statsborgeres navne skrevet.

Dansk Folkeparti indrykkede annoncen, fordi en af personerne på listen over de nye danske statsborgere har været overvåget af PET for 'bekymrende' og 'mistænkelig' adfærd. Personen var hverken sigtet, tiltalt eller dømt. De andre navne på listen kendte PET ikke til.

Dansk Folkeparti har tidligere afvist at undskylde for annoncen og indgå forlig.

- Vi kan ikke gøre andet end at konstatere, at der nu er et sagsanlæg på vej, og det må vi tage som det er. Vi er ikke interesseret i at indgå noget forlig, sagde DF's næstformand Søren Espersen i juli 2013 til Politiken.

Kristian Thuelsen Dahl er ikke selv mødt op i retten. Derimod er gruppeformand Søren Espersen mødt op på vegne af Dansk Folkeparti og partiformanden.

Retssagen forventes at vare to dage.

190 kommentarer
Vis kommentarer